Ali tipkate med vožnjo???

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Že bilo ...

Tipkam mogoče 10x na leto, ko je to nujno. Telefoniranja se probam izognit. Bil sem eden tistih "mene ne bodo dobili, ker mam vse na očeh". No, pa so me lani in se mi ne zdi fajn znova dajat 60 EUR polovičke.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ne-ne-1.gif

dostikrat se vidi debile na skuterjih, ki to počnejo
stupid-1.gif

sem pa tudi že videl kretena, ki je časopis čital medtem ko je vozil
stupid-1.gif

taki si zasluzijo najmanj
10.gif
+ odvzem vozniške + prepoved vožnje 5 let

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
ali tipkate med vožnjo? da. ampak se, če se le da, poizkusim temu izognit in raje pokličem oz. se normalno pogovorim po telefonu, kot pa da pišem sms... drugače pa itaq lahko pišem sms-e, ne da bi gledal na mobitel, oz. moram samo na momente preverit, ali je res vse tako spisano kot hočem...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.983
-384
113
uf, glih te teme pa res nisem pogledal...

mah jeb.at ga. se zgodi.
smirk-1.gif

zarad mene lahko tud zbrišejo modi vse skup...
zmaga.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ne-ne-1.gif

dostikrat se vidi debile na skuterjih, ki to počnejo
stupid-1.gif

sem pa tudi že videl kretena, ki je časopis čital medtem ko je vozil
stupid-1.gif

taki si zasluzijo najmanj
10.gif
+ odvzem vozniške + prepoved vožnje 5 let

kolega dobu na KOLESU 240eur kazni ker se pogovarju po telefonu pa vozu po kontra pasu
grin1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Spregledal prejšnjo temo tako,da nič narobe,da je še 1x!
Vedno bolj pogosto se ustavim,da napišem odpišem sms, zdaj se bom vedno.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ni lih varno.....sicer pa, kok vozenj pa je tolk dolgih, da ni postanka umes? Pa da ne more pocakat na odgovor? Ni to Amerika.....

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
sej v tem je štos,če je že treba je pri nas tako,da potrebuješ največ 10 minut,da se v miru ustaviš in napišeš!

off:fredu se se bo zmešalu v tvojem avatarju
grin1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ma, jaz res ne razumem več, kaj je s tem folkom. Pismo, v 'starih časih' smo se vse zmenil preko stacionarnih telefonov ali pa 'z oči v oči', danes je pa treba 100x klicat, SMSe pošiljat & stuff z en podrt meeting, dostavo.... Ma ne vem, dejansko je mobi uteha za imbecile in nesposobne (pa še na varnost na cestah MOČNO vpliva). Jaz že nekaj časa razmišljam, da bi se mobija znebil, sam firma pritiska name.

No, saj so tudi pozitivne strani mobijev, npr lahko pokličeš reševalce & similar, ko jih potrebuješ, pa GPS imajo...., vendar v naši superduper družbi operaterji naprimer ne omogočajo iskanje pogrešanih oseb (ki pač s seboj nosijo mobija), ker je zakonodaja mimo. Torej, kljub temu, da sistem to omogoča, to ni izvedljivo. Povsem mem, če mene vprašate. Pa še fore s temi pametnimi telefoni in prisluškovanjem. Dejansko bo enkrat treba zarezat in rečt dovolj. Tehnika enostavno več ne omogoča svobode. Prej stres, kot kaj drugega.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Daj franci ne seri. Mobilni operaterji ne vgrajujejo GPS čipa strankam v glavo, enako ne v telefone.

Mobilni operaterji so mnogokrat pomagali Policiji pri iskanju pogrešanih s podajanjem podatkov preko katere bazne postaje je bil uporabnik nazadnje prijavljen in podobno. Je pa kakovost podatka lahko zelo v riti. Namreč recimo na vrhu Snežnika se jaz povezujem preko bazne postaje v Cerknici, torej lahko ena bazna postaja pokriva enormno geografsko področje, sploh recimo v hribovju, kjer lahko loviš bazne postaje iz parih sosednjih držav.

Ogo

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
To je stvar kulture. Dokler se nič ne zgodi je ok.
Ko pa poči so pa takoj v akciji in je kriva slaba cesta, slabe gume, neosvetljeno cestišče....

Škoda je ker se "otrokom", ko jih dobijo s telefonom ne odvzame vozniške.
Tukaj ne ger za materialno korist ampak za njihovo in našo varnost.
Ni to stvar kazni denarne pa to ampak gre za stvar prisile v bolj varno obnašanje na cesti.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
sej v tem je štos,če je že treba je pri nas tako,da potrebuješ največ 10 minut,da se v miru ustaviš in napišeš!

grin1.gif

Jaz æetam po guglu (Fring) po LJ... se mi zdi da je premalo rdečih.... ko pa ne æetam sem pa čist živčen, k se ustavljam pri vsakem semaforju al pa folk ne spelje ipd...

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
se probavam odvadit
smile-1.gif
samo, ko pišem, gre napamet, tako, da so smsi skoraj neberljivi. npr. a postane c itd.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Daj franci ne seri. Mobilni operaterji ne vgrajujejo GPS čipa strankam v glavo, enako ne v telefone.

Mobilni operaterji so mnogokrat pomagali Policiji pri iskanju pogrešanih s podajanjem podatkov preko katere bazne postaje je bil uporabnik nazadnje prijavljen in podobno. Je pa kakovost podatka lahko zelo v riti. Namreč recimo na vrhu Snežnika se jaz povezujem preko bazne postaje v Cerknici, torej lahko ena bazna postaja pokriva enormno geografsko področje, sploh recimo v hribovju, kjer lahko loviš bazne postaje iz parih sosednjih držav.

Ogo

Bazna na vrh snežnika???
rolleyes-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.004
10.754
113
kod Džej-Zija
Jaz nikoli ne tipkam in tistim, ki tipkajo, bi nekaj odrezal. Enkrat sem se peljal s kolegom, ki je celo pot štepal smse. Na koncu me je bilo že pošteno strah, da bo kakšno pizdarijo na cesti izvedel, ker je bil čisto nezbran. Pa je tudi kao na pamet tipkal. Zato nikomur, ki trdi, da ga to med vožnjo ne ovira, ne verjamem.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
ksz

Ma jst res ne razumem več kaj vam je. Že samo govorjenje po telefonu med vožnjo je precej nevarno oz. če drugega ne, moteče za tiste ki vozijo za folkom, ki potem prestavlja z levo roko, ne daje smernikov, vozi malo levo/desno, skratka vozi tako, da zgubiš živce, če voziš za njim. Da pa folk piše SMS-e, gleda po netu, uporablja chat, to pa že ni normalno, za moje pojme.
V pol sekunde se lahko zgodi totalno nepredvidena situacija na cesti, sploh pri višji hitrosti in če ravno takrat buljiš v ekran, sigurno ne moreš odreagirati.

A je težko se ustaviti ob cesti in napisati SMS ali pa počakati, pa kasneje napišeš ali pa pokličeš nazaj?

Zadnjič vidim debila na kolesa, ki na glavni cesti veselo nabija po telefonu, vijuga malo levo/desno, v tistem ga pa skoraj nekdo zbije, ker je v trenutku, ko ga je prehiteval z avtom, zaneslo pol metra levo :S Katastrofa res. Očitno folk rajši crkne, kot da se ustavi za tistih par minut...

P.S. že vidim, da bom označen za nesposobnega šoferja, ker tisti, ki to počnejo, so pač zmožni multi taskinga in oni ne predstavljajo nevarnosti :D

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Saj se na cesti vidi koliko na pamet tipkajo. Daš žmigavc da bi se prestavil na drug pas, pa ti pelje tam zadaj ravno tolko da se ne moreš prestavit, in pol ko bremzaš in ga mim spustiš vidiš da vse kaj drugo dela, samo vozi ne.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:

grin1.gif

Hehe, Fred je poln energije
grin1.gif