Ali kaj ...?

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Ali kaj pokličete na 112 ali 113, če:
1.) npr. na cesti opazite kakšno oviro, kot so npr. deli gume, odpadli deli z avtomobila, itd.?
2.) na cesti srečate skupino krav, ovac, konjev (ja, tudi to se zgodi v vukojebinah
grin1.gif
)?
3.) če vidite, da je nekdo na parkirišču zapel en avto in kar odpeljal, brez da bi pustil svoje podatke?

Še moji odgovori:
1.) vedno 112
2.) vedno 113
3.) do sedaj sem vedno pustil listek na poškodovanem avtu, kjer sem zapisal registrsko avta, kateri je povzročil nesrečo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a pol ti večkjrat "rukneš" kak avto na parkingu, ker jaz iznapisanerga tako razumem? Sam pokličem policijo, ko nasedem na kaki cesti in me je potrebno rešit
evil.gif
(zavarovalnice preveč komplicirajo) Ko pa sem enkra nekaj povozil in poklical policijo je bil odgovor zakaj jih kličem in zakaj nisem raje obvozil stvar na cesti, to da je nasproti pripeljal tovornjak pa je raje preslišal.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kako lahko pa tako razumes iz napisanega? Ni cudno, da pol ucasih take debate dolge ko creva....pa nc pametnga, ker je nekdo nekaj narobe prebral.....
13.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Zakaj pa enkrat kličeš 112 in drugič 113?
Malo dvomim, da bi cestarji šli preganjat krave s ceste, za policaje se mi pa zdi, da je dolžnost. In obratno, policisti ne bodo pobirali kosov gume po AC, temveč bodo to kar cestarji naredili.

Sem imel pa že kar precej izkušenj s tem, od tega, da so bili zelo korektni, so si zapisali kar sem povedal in (upam) tudi sporočili naprej, do tega, da mi je na 112 rekel, da naj pokličem na DARS. Ja, prav imam njihovo cifro v GSM-u. No, saj si je potem dal dopovedat. Tako da, večinoma so pa korektne izkušnje.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
1.Ne, ker je brezveze, da bi zaradi kakšnih koščkov gum ali plastik klical, bi pa klical, če bi bila ovira velika in bi bili ponesrečenci.
2.Ne, ker krave bodo šle same proč.
3.Ne. (kaj takega ne vidiš velikokrat)

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik splash pravi:
1.Ne, ker je brezveze, da bi zaradi kakšnih koščkov gum ali plastik klical, bi pa klical, če bi bila ovira velika in bi bili ponesrečenci.
Ugani, kaj ti naredi kos gume s tovornjaka pri AC hitrostih. Razčefuka ti vse kar je plastičnega pod avtom. Lastne.izkušnje.press
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
1a: če se gre za avtocesto, pokličem (dostikrat opazim, da sem prvi klicatelj po očitno precej dolgem času od nastanka ovire).
1b: če gre za navadno cesto, oviro odstanim kar sam, če se da to narediti varno in brez težav; vidim, da je povprečnemu slovenskemu vozniku to narediti težje kot splezati na Mont Everest
stupid-1.gif

2: ne, bo že kmet prišel (in tudi pride hitreje kot pa policija ali gasilci)
3: še ni prišlo do tega

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kako pa ravnate, oz kako bi naj ravnali, če opazimo na cesti mrtvo žival..mačko, lisico..nekaj v tej velikosti?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa ravnate, oz kako bi naj ravnali, če opazimo na cesti mrtvo žival..mačko, lisico..nekaj v tej velikosti?

pokličem policijo saj jih zato plačujem da uredijo stvar, torej pokličejo komunalo al pa drugo pristojno službo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
1. Da, 112 (čeprav to ni klic v sili ampak oni najbolj vedko koga naprej aktivirati)
2. Ne, se mi še ni zgodilo (razen v Grčiji in v Indiji)
3. Do sedaj se mi je to zgodilo enkrat, v MB a me niso poklicali (razbita luč, ne le praska)

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.983
-384
113
1. ne, ker ziher je bil kdo pred mano... če bi pa jest vidu, ko bi to odletelo, pa če bi bilo veliko bi poklical... spet v primeru, da je lokalna cesta, bi verjetno sam odstranil oviro.

2. če srečam živali na cesti, ob cesti jim prov rad pomagam čez, in potem nadaljujem svojo pot.

3. hm... se mi zdi, da sem že pustil tak listek ja... čeprov... ni to moj problem... ampak, ne maram takih, k ne priznajo krivde...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vedno kličem če je kaj izrednega (nazadnje sem klical kak mesec dni nazaj, ko je bila poplavljena cesta). Kličem pa na 112.

Če je ovira na cesti se ustavim in jo odstranim (se mi zdi, da je to celo predpisano po ZVCP) - seveda ne na AC. Letos sem odstranil skalo iz ceste na Hrvaškem, kaka 2 meseca nazaj pa sem pobral tablico, ki je ležala na sredi ceste in jo nesel na policijo.

Priča prometni ''nesreči'' pa še nisem bil, ampak ne vem, če bi poklical. Verjetno v primeru, da bi šlo za večjo poškodbo, ne za 2cm prasko.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik splash pravi:
2.Ne, ker krave bodo šle same proč.
3.Ne. (kaj takega ne vidiš velikokrat)

x2

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Nazadne 113 k sta dva modela eno babo u BTC naložila u gepek
13.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
1.Nazadnje sem klical, ko se je sprožilo kamenje na cesto.
2.Nazadnje sem poklical kar lastnika konja.
3.Sem doživel samo enkrat, ampak takrat še ni bilo gsm-ov.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
, kaka 2 meseca nazaj pa sem pobral tablico, ki je ležala na sredi ceste in jo nesel na policijo.
.

Kakšen je postopek sedaj?

Ko sem to storil par let nazaj, so me popisali kot da sem kriminalec.
bonk.gif