Ali je SLO nalepka še obvezna v tujini ali ne?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V EU ne, v državah okoli EU pa je različno. Načeloma pri kandidatkah zadošča nova evropska tablica, če je še stara pa je potrebna nalepka.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kaj je sploh kdaj bila obvezna?Jaz mislim, da ne.

Vedno je bila in še vedno je. In to tista ogromna (enih 14-15 cm dolžine), to kar so imeli večinoma ljudje na avtih je bilo neveljavno - čeprav policaji niso težili, če je bila premajhna.

Edit:

''Črke morajo biti velike najmanj 8 cm in široke najmanj 1 cm. SLO nalepka - velikost elipse- bi po navedeni konvenciji morala biti velika najmanj 24 cm x 14,5 cm. Ker je takšna nalepka odločno prevelika, velja tihi dogovor, da je lahko SLO nalepka velikosti 17,5 x 11,5 cm. Vozniki avtomobilov z nalepkami SLO, ki so bistveno manjših dimenzij, imajo pri prestopu meje lahko težave. Opozorilo! Oznaka se mora videti od zadaj, torej če za vozilom vlečete priklopnik, morate imeti ustrezno oznako države tudi ob registrski oznaki priklopnika.''

Če nimaš EU tablice moraš tudi po EU imeti SLO nalepko!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, komplicirajo nikjer, tudi če imaš stare tablice.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vcasih so komplicirali... Res pa je to bilo se v casih Jugoslavije... Se spomnim, da so fotru tezili na Avstrijsko-Nemski meji (ja takrat je se bila
smile-1.gif
...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Tudi na SLO - AUT meji so bili problemi. Hrčki pa itaq poglavje zase.
Je napisal štrafo, ker nisi imel nalepke, pa čez mejo te ni spustil...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
ja, hrčki so znali zajeb.... Pa še kazen ti je stisnil.
Jaz pri njih kar magnetno gor ruknem, pa naj je... Koga drugega...

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
hodim na hrvaško in v tujino kar pogosto ,pa na nobene nalepke nikol na avtu,pa lahko potrkam TOK TOK še nikoli problemov niti ni kdaj dobeden policaj kaj težil zaradi tega

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz sem jih imel 4 leta nazaj... Dobil kazen za prehitro vožnjo na hitri cesti, hkrati se je pa še obregnil, kje imam nalepko in ko sem mu povedal, da jo imam v predalu mi je pribil, da je sedaj že vseeno, ker mi bo dal še zato kazen. Po malo moledovanja sem jo odnesel s 40€ kazni za hitrost, nalepko pa mi je po njegovih besedah spregledal. Od takrat jo imam vedno na avtu, ko sem v ljepi njihovi... Je pa res, da sem imel še stare tablice, brez EU oznake.
d055.gif

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Hvala vsem za odgovore.
priden.gif

Novo vprašanje za vse, ki imate magnetno nalepko SLO.:

Kako se obnese, ali se pri nameščanju in odstranjevanju kaj opraska lak, ali dobro drži tudi pri višjih hitrostih, na kaj je potrebno paziti?
Nasploh me zanimajo vaše izkušnje z temi nalepkami.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ni nobenih posledic za lak. Malo poglej, da jo daš na čisti pleh in to je to. Meni se je sicer enkrat po 3 tednih na soncu zapekla na pleh, vendar se je v avtopralnici dalo vse lepo spucat in nalepko še vedno uporabljam. Višje hitrosti je ne motijo
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem jo dvakrat izgubil v pralnici... drugic sem takoj opazil in sva sla pogledat z unim, ki upravlja z avtopralnico in jo nasla ...

Hitrost ni ovira... saj je nalepljena na zadnjem delu... ce bi jo nalepil na bok ali na sprednjo havbo, bi jo verjetno kmalu izgubil
smile-1.gif
...