Ali je možen tak prenos številke

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Številka XXX je sedaj pri TUŠMOBIL-u na naročniškem razmerju, sedaj pa bi rad prenesel XXX stevilko na Mobitelovo naročniško razmerje, pri TUŠu bi pa rad dobil drugo številko , torej YYY . Pri mobitelu pa že obstaja številka QQQ , katero bo XXX povozila.

Je to možno?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne to ni možno. Ne moreta biti dve enaki številki aktivni. Če preneseš 070-XXX v Mobitelovo omrežje, ne bo ratala 041-XXX, ampak bo ostala 070-XXX.

Če pa je številka QQQ tvoja, zakaj sploh delati prenos??

Ali pa sem jaz kaj narobe razumel.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kaj, ne vrjameš mojim infom, al kako
grin1.gif
?
Stvar je taka :
Greš na TM, pa narediš novo NR ter vzameš 070 številko. Aneksa ne vzameš. Potem pa preneseš aneks na 070 številko. (to novo NR mora bit isto kot prejšne-v tvojem paketu T25?). 031 številko boš imel še vedno pri TM, vendar brez aneksa (ker si ga prenesel, remember
wink-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Če so vse te številke tvoje, ne bi smel biti problem.
"sprememba klicne številke na naročnikovo zahtevo" pri Mobitelu stane 9,81€. Glej http://www.mobitel.si/images/pripone/GSM%20tarifni%20sistem_koncna_1.8.2008.pdf .

Ne rabiš nekaj komplicirati. Pojdi v M@ center in reci, da bi rad na obstoječem Mobitelovem razmerju QQQ dobil številko XXX, ki bi jo prenesel iz Tušmobila, brez prekinitve Tušmobilove naročnine. Številko QQQ lahko spremeniš v Mobi predplačniško.

Ko je prenos narejen, greš še v Tušmobil, kjer rečeš, da bi rad novo številko za svoje naročniško razmerje (tvoj YYY), ali pa da bi rad številko QQQ prenesel iz Mobitel Mobija.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
grin1.gif
?
Stvar je taka :
Greš na TM, pa narediš novo NR ter vzameš 070 številko. Aneksa ne vzameš. Potem pa preneseš aneks na 070 številko. (to novo NR mora bit isto kot prejšne-v tvojem paketu T25?). 031 številko boš imel še vedno pri TM, vendar brez aneksa (ker si ga prenesel, remember
wink-1.gif

Ne vem, kaj misliš s tem. Kolikor razumem tipo največ uporablja svojo Tuš številko XXX, pri Mobitelu pa ima še QQQ. Zdaj bi pa rad naredil swap, torej, da bi bil XXX pri Mobitelu in QQQ (oz. nova cifra) pri Tušmobilu. Torej,lost1, naredi, kot sem napisal zgoraj, pa bo ok
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Če so vse te številke tvoje, ne bi smel biti problem.
"sprememba klicne številke na naročnikovo zahtevo" pri Mobitelu stane 9,81€. Glej http://www.mobitel.si/images/pripone/GSM%20tarifni%20sistem_koncna_1.8.2008.pdf .

Ne rabiš nekaj komplicirati. Pojdi v M@ center in reci, da bi rad na obstoječem Mobitelovem razmerju QQQ dobil številko XXX, ki bi jo prenesel iz Tušmobila, brez prekinitve Tušmobilove naročnine. Številko QQQ lahko spremeniš v Mobi predplačniško.

Ko je prenos narejen, greš še v Tušmobil, kjer rečeš, da bi rad novo številko za svoje naročniško razmerje (tvoj YYY), ali pa da bi rad številko QQQ prenesel iz Mobitel Mobija.

No saj po tem postopku sem tudi sam mislil da bo slo ker je najmanj letanja.
Me pa zanima če je v praksi izvedljiv ker mi je stručko ovca nekaj drugega svetoval
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
grin1.gif
?
Stvar je taka :
wink-1.gif

So kul info,sam je tle en kp papirjev pa stroski sklenitve pogodbe
grin1.gif

Jst bi raj prenesl to številko ki je sedaj pri TM na M@ , s tem da bi na TM ostal brez stevilke oziroma bi mi dodelili novo. Na M@ bi pa skenslali obstojeco in zamenjali s to katera je trenutno pri TM.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Seveda se da. Jaz sem imel na simobilu XXX, pa sem šel na tušmobil kjer imam sedaj XXX na simobilu pa YYY-se pravi mi je simobil dal NOVO številko. Samo eno izjavo moraš podpisat da hočeš obdržat naročnino, pa kakšen teden traja da ti preklopijo številko pa eno novo dajo.

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Sem bil zdele na mobitelu v upanju da bom brez problema prenesel to...in sem dobil sledeče informacije.

Če prenesem trenutno številko ki je pri TM ( torej X ) na Mobitel, bom na Mobitelu imel to X številko, vendar pa na tušu bom ostal brez številke. Če bi želel imeti pri Tusu vseeno stevilko,bi moral skleniti se eno razmerje , ter bi s tem plačeval dve številke ( na tuš-u je še aneks cca 5 mesecev) .

Ovca , očitno bo res treba po tvojem postopku,torej vzet še eno naročnino Tus25 na TM, prenest aneks na novo TM cifro, in potem prenesti cifro X na Mobitel in označiti da želim da se prekine pogodba.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Da si sposodim to temo in še jaz malo zakompliciram!
grims-1.gif

Sedaj sem klical na S! call center kjer sem vprašal, če lahko prenesem številko iz mobitela (katera nima aneksa) na simobil in potem iz druge že obstoječe simobilove številke prenesem aneks (ki je še veljaven še 5 mesecev) na to novo!
Tip iz klicnega centra je dejal, da aneksa ne morem prenesti iz ene številke na drugo, čeprav sem lastnik obeh številk! Je to res? Ker kolikor sem razumel poste v tej temi se naj bi to dalo naredit? Ali sem narobe razumel?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
CPU je namenjen kakšnim majhnim informacijam. Oz, če po pravici povem, je vse odvisno od tipa/ženske, na katerega naletiš. Če je v cpu-ju malo bolj sposoben tip, ti bo povedal, kaj pa kako je možno. Sem pa že sam ugotovil, da imajo rahlo (včasih velike) mimosune, tko da...

Če te prav zastopm, imaš podoben problem kot Lost, samo znotraj že obstoječega operaterja. Mogoče se pri S! neda prenesti aneksa, se pa 100% da narediti swap številke, kar je načeloma isti qurac kot prenos aneksa iz enega NR na drugega...

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Bom najbrž kr poenostavil zadevo in prenesel številko iz S! na novi itak pri m@!
Pri S! imam menda potem dve možnosti, da plačam pogodbeno kazen ali pa moram izbrati (pri m@ ob prenosu) opcijo, da ne prekinem obstoječega naročniškega razmerja na S!mobilu ne!?
Potem plačujem naročnino pri S! za dolžino aneksa? Se potem razmerje pri S! avtomatsko prekine ali ne?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Številka XXX je sedaj pri TUŠMOBIL-u na naročniškem razmerju, sedaj pa bi rad prenesel XXX stevilko na Mobitelovo naročniško razmerje, pri TUŠu bi pa rad dobil drugo številko , torej YYY . Pri mobitelu pa že obstaja številka QQQ , katero bo XXX povozila.

Je to možno?

Kolikor imam izkušnje s tem je to možno.Vsaj pri predplačnikih, mislim, da je pri naročnikih enako.
Tvojo TM številko prenesi na M@, kjer maš zdej YYY. Na tej M@ kartici boš mel TM številko, YYY od M@ gre v maloro.
TM pa ti na TM kartici, kjer si mel XXX (in jo prenesel na M) da novo številko, na kateri ti teče aneks dalje.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kot vem tako tuš kot mobitel v primeru prenosa številke k drugem operaterju in označitvi da ne prekinjtate le umakneta storitve.
številko lahko uporabljaš pri drugem operaterju klicati pa pri starem ne moreš,... plačuješ le naročnino

l.p. b

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Sam če maš še aneks al pa zakupljene minute, bi morali tudi to možnost dati.
S! omogoča storitve na tej novi številki.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
za tuš vem 100% če portaš k drugemu operaterju in si vezan ter si označil da ne prekinjaš dobivaš le položnico,...
žali se mirku,...
pri mobitelu pa je varianta rekla kazala a mislim da drži

b

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
za tuš vem 100% če portaš k drugemu operaterju in si vezan ter si označil da ne prekinjaš dobivaš le položnico,...
žali se mirku,...
b

Sam če je to res, pa bi verjetno tržni inšpektorat kaj lahko rekel na to.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sem bil zdele na mobitelu v upanju da bom brez problema prenesel to...in sem dobil sledeče informacije.

Če prenesem trenutno številko ki je pri TM ( torej X ) na Mobitel, bom na Mobitelu imel to X številko, vendar pa na tušu bom ostal brez številke. Če bi želel imeti pri Tusu vseeno stevilko,bi moral skleniti se eno razmerje , ter bi s tem plačeval dve številke ( na tuš-u je še aneks cca 5 mesecev) .

Ovca , očitno bo res treba po tvojem postopku,torej vzet še eno naročnino Tus25 na TM, prenest aneks na novo TM cifro, in potem prenesti cifro X na Mobitel in označiti da želim da se prekine pogodba.

Čak mal a to je teb tip na mobitelu rekel, da moraš ti pri tušu novo naročnino odpreti? Prav razumem? Daj vprašaj raje še koga drugega glede vsega
tongue-1.gif