Zanima me kako poteka authentifikacija na bankomatih?
Ali banke vedo PIN kodo? Ali je zgolj zapisana na kartici?
Ali bankomat on-line preveri, ce je koda prava?
Meni so na banki rekli, da pozna pin kodo samo čip na kartici in tisti, ki mu/jim je lastnik povedal pin kodo...
Če zezneš in si ne zapomniš, daš pač delat novo kartico in to je to...
Si siguren, da so bankomati sposobni karkoli zapisovati na kartico in da je pin tudi na sami kartici? Npr. ko si na bankomatu zamenjaš pin, bi se po tvoji teoriji na bankomatu tudi zapisal na kartico.PIN se lahko preveri tudi lokalno na kartici
Ja nekje pa je ta novi pin.
Banka je pri pinih tako, kot administrator na računalniku. Ta ti lahko zamenja geslo, ne da bi poznal tvojega. Torej, če pozabiš pin, greš na banko in tam ti dodelijo novega, ne da bi morali poznati starega.Meni so na banki rekli, da pozna pin kodo samo čip na kartici in tisti, ki mu/jim je lastnik povedal pin kodo...
Če zezneš in si ne zapomniš, daš pač delat novo kartico in to je to...
To niti slučajno ni res. Če pozabiš pin, greš na banko in dobiš novi pin za isto kartico, ki bankomata niti od daleč ni videla.Na čipu na kartici...
Ko vstaviš kartico in daš pravi pin, bankomat preveri, če je OK...
Potem delaš, kar hočeš. Bankomat javlja banki, da si dvignil, recimo, pa uskladi stanje...
Če pa menjaš pin, pa bankomat samo zapiše tvoj novi pin na čip kartice in nič ne da naprej banki in tvojega novega pina ne shrani...
To niti slučajno ni res. Če pozabiš pin, greš na banko in dobiš novi pin za isto kartico, ki bankomata niti od daleč ni videla.
Če ti poteče kartica, ti pošljejo novo kartico, pri čemer pin ostane enak.
Kdo to trdi? PIN zamenjaš brez problema, samo se ta zapiše v sistem ponudnika kartic, ne pa le.na kartico samo. Ko dobiš novo kartico zaradi poteka stare, ti ponudnik sicer ne bi mogel poslati takšne nadomestne kartice, da pin ostane enak.Torej trdiš, da na kartici, ki še velja in za katero veš PIN, tega na bankomatu ne moreš zamenjat?
Ce bi precital vse kar sem napisal bi vedel in v kaki obliki je kje zapisan...To je menda vsem jasno, da je zakodirano. Vprašanje je bilo, a je ta podatek shranjen na čipu kartice ali na serverju ponudnika.
Kakor je meni znano, je kartica zaklenjena s PIN, saj sicer ne bi mogli delovati tisti čitalniki kartic, ki so pred leti bili v uporabi za domačo identifikacijo ob plačilih preko interneta. Tisti zagotovo niso povezani v nikakršno omrežje in še vedno lahko na njem danes preverim ali poznam pravi PIN.
Eni EMV chipi majo res shranjen offline pin, sam ne vem ce so to isti kot delajo na bankomatih. Ti si oboje lahko uporabljal, offline in bankomat z isto kartico ?Kakor je meni znano, je kartica zaklenjena s PIN, saj sicer ne bi mogli delovati tisti čitalniki kartic, ki so pred leti bili v uporabi za domačo identifikacijo ob plačilih preko interneta. Tisti zagotovo niso povezani v nikakršno omrežje in še vedno lahko na njem danes preverim ali poznam pravi PIN.