Alarmni sistem

Kovac74

Pripravnik
15. jun 2010
42
0
6
Vrhnika
Zdravo
Kolega je imel nepovabljenega gosta v hiši, zato za njega iščem dober in cenovno ugoden alarmni sistem. Senzorji so lahko žični, ker ima že položene cevi v stenah za te namene. Želi tudi sms ali klicno javljane na gsm telefon. Kamer noče. Kakšne so vaše izkušnje okoli alarmov. Priporočate kakšnega monterja v okolici Ljubljane?

lp Klemen

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Jaz imam izkušnje z alarmnim sistemom, ki je povezan v klicni center varnostne službe. To je dobra varianta. Plačljiva, ampak dela tudi, ko si na dopustu.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz sem v sredni šoli za maturitetni izdelek izdelal GSM alarmno centralo. Stvar dela, potrebno je samo zamenjati lcd display (20e), potrebno je samo vse pripravit, ter priklopit na gsm telefon. Znebim se je za male pare, ker ubistvu mi stvar dela samo v napoto.

LP

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik Kovac74 pravi:
Zdravo
Kolega je imel nepovabljenega gosta v hiši, zato za njega iščem dober in cenovno ugoden alarmni sistem. Senzorji so lahko žični, ker ima že položene cevi v stenah za te namene. Želi tudi sms ali klicno javljane na gsm telefon. Kamer noče. Kakšne so vaše izkušnje okoli alarmov. Priporočate kakšnega monterja v okolici Ljubljane?

Predlagam ti Mobicom (v Trzinu) (prodajajo alarmne centrale in tudi montirajo) ali pa shop.priklopi.si, kjer lahko nabaviš opremo + zastonj preizkusiš delovanje njihovega sistema za obveščanje o alarmnih dogodkih.

lp Klemen

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Jaz imam izkušnje z alarmnim sistemom, ki je povezan v klicni center varnostne službe. To je dobra varianta. Plačljiva, ampak dela tudi, ko si na dopustu.

Nekako že drži, vendar kaj pa naredijo varnostniki? Vlomilcev ne preženejo, ampak samo zavarujejo objekt. Škoda je že narejena. Bolj važno je, da če se ti nekaj na bajti zgodi, da pravočasno izveš in lahko sam ukrepaš ali pač da ukrepa nekdo, ki dobi informacijo, da je alarm sprožen. To se da vse nastaviti, da sistem obvesti tistega, ki ga tam zapišeš, da bo prejel obvestilo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Saj to je glavno: vlomilec ti ne more ne vem kaj odnest v recimo 5-7 minutah (sploh recimo ne če imaš v bajti še nek najbolj osnoven sef - tudi tisto traja da ti odpre. Smisel je torej ravno v zavarovanju, sicer si pa lahko na tak alarm eno piezo sireno nabutaš, pa so še sosedje obveščeni hkrati. Škoda je pa minimalna (ponavadi vrata ali okno, pa če mu rata kaj na hitro zgrabit) - to pa pokombiniraš z zavarovanjem hiše, pa je.

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Če je kakšen sosed obveščen z sms-om ali klicem, potem lahko vsaj prepreči 'razprodajo', kot pravijo.To je res tisti miimalni učinek, koristi so pa mnogo večje.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Mah čudn, na eni strani se mečeš v stroške z alarmom, ki te bo koštal vsaj 500€ (če hočeš kolikortoliko, pa še enkrat toliko dodaj če hočeš še kamere), pol pa misliš da ti bo sosedova babica pregnala lopova... mislim... al naredi v slogu, ali pa nič. Koonec koncev si lahko tudi psa kupiš, če ga boš stradal in ne bo pussy ti ziher ne bo nihče nič odnesel:)

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Stroški seveda so, tako kot z vsako zadevo, ki jo kupiš za v stanovanje/hišo. Že če kupiš lcd tv, te to stane min. 500€ in noben ne reče, da je to drago. Pač kupiš. Z alarmnimi centralami je pa tako, da jo ljudje kao ne potrebujemo toliko (kot recimo tv ali pa kaj podobnega, vsakdanjega) in potem kalkuliramo s cenami. Vendar tudi to je enkratna investicija, ki se ti sčasoma povrne.

Že najosnovnejši alarmni komplet od DSC-ja dobiš za 200€ (osnovni brezžični komplet). Pa tudi na kakšni drugi spletni trgovini se dobijo stvari. Ko kupuješ, pogledaš več možnosti.

Kar je pa zame bistveno je pa to, da nimam alarmne centrale, da jo pač imam, ampak da kaj iz nje 'potegem' - se pravi, da mi javlja vse dogodke, ki se mi zgodijo v hiši ali pa da nanjo priklopim še ostale možne naprave oz. senzorje (recimo za peč točno vem, kdaj mi nivo olja v cisterni pade pod mejo in mi to potem pravočasno javi). Ne gre vedno zgolj za vlom ali požar.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Živjo!

Počasi prosim nehaj z reklamiranjem dotične spletne strani. Podal si nekaj nasvetov, povedal si že za spletno stran, zdaj lepiš "skrite" linke do iste strani. Kdor želi bo našel, brisal zaenkrat še ne bom, ker je tole prvo opozorilo.

lunaXY

Zelenc'
22. apr 2011
11
0
1
Zdravo,

kako pa naj potem nekomu na forumu pomagam, če vpraša "Kolega je imel nepovabljenega gosta v hiši, zato za njega iščem dober in cenovno ugoden alarmni sistem". Ponavadi poveš za tiste stvari, ki jih poznaš ali pa si imel dobre izkušnje.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Glej, ni problema če omeniš DSC, PIMa, xy pa naj se vsak sam znajde. Ti si pa v parih postih direktno ali posredno reklamiral eno in edino štacuno. Svetuj, če prodajaš se pa preko ZS zmenite.