Alarmna naprava

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Doma imam eno alarmno napravo, ki bi jo rad montiral pri stranki. Hiša je stara še zidana iz kamna in debeli zidovi. Problem je, ker v tistem prostoru ni telefonske linije. Zanima me ali obstaja kakšen adapter za prenos telefonske linije preko napetostnih vodnikov?
Al si bo treba vseeno nekako povleči linijo do alarmne naprave.
Že vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Potegni kabel. Za resno stvar kot je alarm menda ne boš reskiral neke polovičarske rešitve, ki morda ne bo več delovala čez čas. Telefonski kabel je tanek, ga lahko ob parketu pod letvico spraviš marsikam, brez da izgleda grdo.
Opcija je pa tudi dokup gsm pozivnika, a je tu potem dodaten strošek le-tega + sim kartice...

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz bi že potegnu kabel sam porem priti v drug prostor, zid je pa debel sigurn 1m, tak da bo tole bolj težko.
Nekaj sem gledal VoIP analogni adapter. A biblo to izvedljivo? Sam potem bodo stroški kar ojlala.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če imaš naročen VoIP in tvoj izbrani operater telco storitev to podpira, sure.

(sploh nisem pomislil na to opcijo, ker v praksi teh viop modulov nisem videl že nekaj let. Torej, po "štromu" spraviš čez LAN mrežo in gor obesiš ta modul. To bi šlo, ne vem pa, koliko stanejo ti vmesniki, niti, kateri operaterji podpirajo to.)

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
In če zmanjka štroma? Ne vem, če je to ravno pametna rešitev za alarm. Ravno zato se za alarmne sisteme še vedno uporablja PSTN in/ali GSM, da ni odvisen od napajanja iz el. omrežja.