Akumulatorska kosilnica

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Če je uporabna tema že nekje, mi dajte link, temo zaklenite in me zmerjajte:)

Drugače pa me zanima ali kosilnica na akumulator zadosti za košnjo 120m2 trave ter kako to izgleda. Ko se spomnim it kosit moram čakat še dve uri, da se napolni ali lahko vedno po košnji dam polnit baterijo in me tako vedno čaka napolnjena kosilnica. Kako dolgo zdrži baterija?

hvala za uporabne nasvete:)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ko boš šel v trgovino pogledatki akumolatorske kosilnice, ti bo v navodilih pisalo za kolko m2 je primerna (za 120m2 bi že morala biti-je pa odvisno, kolko visoko travo kosiš)
Tudi za vzdržlivost baterije bi moralo pisati. Z polnjenjem je pa tako, kot z vsako baterijsko zadevo. Beterija gre po xx polnjenjih v koš za smeti. In ostane ti samo kosilnica.
Sam nisem pristaš baterijskih zadev-strojev. Ko najbolj rabiš, je baterija prazna.
Če ti denar ni problem, obstajajo takšne kosilnice, ki sama kosi, sama se gre polnit....

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Saj tega se bojim, da bo baterija prazna, ko se mi bo najbolj dalo kositi. Tiste, ki same kosijo, pa zame ne pridejo v poštev. Mam na parih koncih tak malo čuden teren.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Pred kratkim sem ravno v obiju ali bauhausu zasledil bosch kosilnico, ki pride z dvema baterijama. Tako da bojazni, da zmanjka štroma ni, edino če pozabiš dat eno filat, drugo pa uporabljat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Saj bi tudi pri bencinski lahko ugotovil, da moraš poiskati kantico in po bencin. Če je neka varianta hitrega polnjenja, je verjetno v pol ure baterija dovolj napolnjena, da pokosiš 100 m2.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ne vem, no. Za teh 120m2 se tud ne bi sekiral preveč. Imam občutek, da te mora biti posebej volja, da bi šel kosit. Po moje se to pokosi v 10 minutah. Mogoče je še najbolje, da pokličeš kakšnega vrnarja. Pa zadevo reši. Tud cenovno ne more biti drago. Al pa kakšn sosedov mulc za 5-10€.
Karkoli kupiš, bo nekaj , kar bo motilo. Baterijska- polnjenje, električna- kabel, bencinska- kantica...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz imam eno Lux tools iz obija, mislim da je zdaj 99€. Super zadeva sem bil povsem presenečen, nisem mislil, da lahko tako dobro laufa. Ni pa to za več 10m2 kosit.