Akumulator 12V 12Ah za Peg Perego 4kolesnik ?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Zgoraj omenjena zadeva je (ne tako počasi) spustila dušo, za kar sem verjetno tudi sam kriv, saj ga pred daljšim skladiščenjem nisem do konca napolnil.
Pri nas so nov-original akumulator v dveh letih podražili iz 11.000SIT (cca. 46EUR) na 86EUR, kar je čisto oderuštvo (pa da ne bo kdo o višjih cenah svinca, itd.). V Nemčiji sem ga našel za dobrih 30EUR, a trgovina ne dostavlja izven Nemčije.
Ker se sezona izteka, bi rad čim prej poiskal alternativen akumulator (lahko tudi kak Ah več), zato rabim predloge.
Kako bi se obnesel akumulator kakšnega el.skuterja ali česa podobnega?

LP,

Milan

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
poišči (velikostni) nadomestek med skuterji, avto. deli.....imaš napetost, moč...torej v akcijo. Če si v dvomih, vzemi starega s sabo.

Definitivno ga boš v trgovinah z avto in motornimi deli našel ceneje.

Peg perego...pač lupi starše....pač za otroke ni ovir (vsaj pri navitih cenah ne).

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
poišči (velikostni) nadomestek med skuterji, avto. deli.....imaš napetost, moč...torej v akcijo. Če si v dvomih, vzemi starega s sabo.

Definitivno ga boš v trgovinah z avto in motornimi deli našel ceneje.

Peg perego...pač lupi starše....pač za otroke ni ovir (vsaj pri navitih cenah ne).

Da lupijo starše, mi je jasno, saj nadomestni akumulator stane skoraj polovico cene novega 4kolesnika.
bonk.gif

No, zanima me, ali bodo karakteristike dovolj podobne, da ne bo problemov z uporabo:
- da dovolj dolgo drži moč,
- da mu ne škodi redno praznjenje,
- da ga lahko polnim z obstoječim polnilcem (12V, 1A).

LP,

Milan

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
335
83
Kras
www.mtl.si
Brat je ravno za podobno stvarco (motocikel) vzel akumulator v eni trgovini z baterijami v ITA.
Dobil je še celo močnejšega, prišlo ga je okrog 30 EUR. Drži mu pa konkretno dlje. Enostavno ga je vzel s seboj, preveril da po fizičnih dimenzijah paše in pa malce preračunal toke, da je polnilec še ustrezen. Lahko bi vzel še močnejšega, a ga zaradi polnilca ni. Cena pa, še malce več kot polovična. Trenutno je v uporabi kakšnega 3/4 leta, brez vidnega padca zmogljivosti.

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
V peg peregov avtomobilček gre spredaj lahko avtomobilski akumulator . 45 Ah. Polniš ga z polnilcem za večje akumulatorje. Zdrži pa tudi malo več vožnje.

Če pa hočeš imet akku takšne nazivne vrednosti 9Ah pa pojdi v trgovino delko v BTC Ljubljana ima take velikosti.

LP

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaka je cena štirikolesnika?
smile-1.gif

Quadi Peg Perego Corral (2prestavi naprej, ena nazaj, moja mularija ima Corral Bearcat) se prično pri cca. 250EUR, avti z optiko Jeepa pa še 100EUR kasneje.

Kar se tiče mojega akumulatorja, je v postopku oživljanja. Glede na napise je zaprt, brez vzdrževanja, a sem ga vseeno odprl, našel odprtine nad celicami in dolil destilirane vode (bil je skoraj čisto suh). Če je prej pacient kazal samo nekaj malega možganske aktivnosti, je sedaj že začel migati. Ali bo rehabilitacija popolnoma uspela, pa bom videl jutri.
smile-1.gif
Če ne uspe, bom iskal polnilec in avto/moto akumulator.

LP,

Milan

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok... kar se polnilca tiče: Če ima fiksiran tok, bi to moralo biti neodvisno od kapacitete. Edino polnil bo dlje, če torej da 1A od sebe in je aku 12Ah, zadevo polniš verjetno nekje 14 ur. (včasih je veljalo 14 ur z 10% kapacitete). Če boš dal notri močnejši aku, bo pač dlje držal, se bo pa tudi dlje polnil. Zdržat bi pa vseeno pomoje moral
smile-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Svinčeve akumulatoje se polni s konstantno napetsotjo (14,4V) in sicer kolikor časa ti srce poželi. Ko je akumulatro poln, napetost na njem toliko zraste, da tok pade praktično na 0. Edino čisto prazen akumulator je treba začeti polniti z omejitvijo toka, da ne potegne preveč.
Tistih 14h z 1/10 C je veljalo bolj za NiCd.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Zakaj pa imajo potem vsi polnilci akumulatorjev navedeno 12V in potem različne amperaže? Je tistih 12V samo informativna oznaka?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jep, tok s katerim lahko polni. Višji tok - krajše polnjenje. Iz tega toka si lahko izračunaš približni čas polnenja tvojega konkretnega akumulatorja.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Seveda obstajajo tudi druge metode, nikjer nisem napisal, da se Pb akumulatorje polni samo s konst. napetostjo. Če ti gre npr. za hitrost polnjenja, lahko uporabiš tudi kakšno drugo metodo, sama kemija Pb akumulatorja pa omogoča polnenje s konstantno napetostjo, kar je sila priročno. A avtu se polni s konst. U, vsi cenejši polnilci polnijo s konst. U...

Da ne bo hude krvi, dodajam besedo "lahko" v svoj prvi post:

Citat:
Svinčeve akumulatoje se lahko polni s konstantno napetsotjo (14,4V) in sicer kolikor časa ti srce poželi. Ko je akumulatro poln, napetost na njem toliko zraste, da tok pade praktično na 0. Edino čisto prazen akumulator je treba začeti polniti z omejitvijo toka, da ne potegne preveč.
Tistih 14h z 1/10 C je veljalo bolj za NiCd.

Nazadnje urejeno: