AJPES - registracija s.p.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Trenutno sem v podjetju v rednem delovnem razmerju, vendar bom prešel na s.p. in na tak način sodeloval s firmo. najprej moram odpreti popoldanski s.p., nato počakam na dovoljenje za opravljanje poslov kot s.p. in nato prekinem delovno razmerje s podjetjem in podpišem pogodbo kot s.p.

Lahko kdo malo pojasni, kako in kje se registrira popoldanski s.p.? Klikam po http://evem.gov.si/evem pa nekak ne zadenem prave strani!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Ah, mi je jasno zdaj. Poskušal sem v firefoxu, pa nekak ni šlo, ker nimam naloženega digitalnega potrdila. Imam pa digitalno potrdilo od Poštarce v IE, tako da zdaj gre. Pa se pri prijavi za vpis v register preko eVEM kako loči, če si popoldanski s.p. ali normalni s.p.?

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Po tem ali si zaposlen, ali ne (pomoje). Vsaj v mojem primeru je bilo tak. Sem pozabil napisat, da je certifikat pogoj, sicer ga pa itak lahko izvoziš. Jaz sem se kljub registraciji po spletu raje še oglasil na ajpesu samem.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Pri sami prijavi ni razlike (v bistvu je s.p. sedaj s.p. in ni več razlik med "popoldanskim", "rednim" ipd). E-vem te lepo vodi skozi postopek. Pazi na registrirane dejavnosti zaradi obveznega članstva v obrtni zbornici. Ko boš prekinil delovno razmerje, boš zavarovan po drugi osnovi in bodo tudi prispevki višji od "popoldanskih" 34 EUR.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Če boš sodeloval s firmo, kjer si oziroma boš zaposlen še kot s.p. je treba paziti na določene davčne posebnosti. Računovodja tvoje sedanje firme bi to itak moral vedeti, pozanimaj se!

Nazadnje urejeno: