Airprint in vzpostavitev povezave u iPADom

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
Zdravo,

zanima me kako bi lahko povezal Hp deskjet 3525 z routerjem ( tp-link Wrt 1043 naložen DD-WRT ), da bi lahko printal preko printerja z iPadom oz. ali obstaja še kak drug postopek ?
Morda kdo ve kje bi lahko dobil CLAIM code ?

Na internetu nisem še našel rešitve.
V navodilih pa ne piše omenjenega postopka.

Hvala

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Najprej moraš instalirati originalni hp-jev sw in ga priklopiti preko kabla na računalnik. Med wizardom za nastitev printerja, te vpraša, če želiš printer uporabljati preko wifi. Potem vpišeš vse podatke za wifi. Po končanem postopku namestitve, je printer povezan na wifi.

Za airprint pa mislim, da ni treba nič posebnega nastavljati. Na ipadu izbereš printanje in bi ti ga moralo avtomatično najti, ko je povezan na wifi.

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
Printer mi najde preko Wifija in lahko printam z njim preko prenosnika.
Ne najde mi pa printerja preko iPADa, niti ne preko aplikacije HP print.
Kaj bi lahko bilo narobe ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Hm, ne vem. Ta printer sem nastavljal pri kolegu. In kolikor se spomnim nisem nič posebnega nastavljal. iPad ga je v Pages appu takoj našel. Poglej v nastavitvah, če je kje opcija, da se vklopi air print.

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
No prej sem pozabil omeniti, da ko na iPADu iščem brezžična omrežja, mi najde omenjeni printer vendar se nanj ne poveže ( probal sem z zaščito, ter brez zaščite )
Medtem ko na aplikaciji HP print, pinterja ne najde.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tega pa ne razumem? Povezati se moraš na domači wifi (ruter) normalno. Potem pa v aplikaciji, ki podpira airprint izbereš print. Tam imaš potem opcijo "Select Printer", ki poskuša na wifi najti printer.

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
No sedaj sem pa zmeden,
Printer oddaja svoj Wifi signal, ki nima veze z routerjem.
Sam na prenosniku, telefonu, iPADu vidim ta signal in preko prenosnika, ter telefona se lahko povežem na printer, ter printam preko njega, medtem ko z iPADom to ne morem storiti.
Iz stora sem potegnil HP ePrint, ki pa ne najde signala od printerja tako da ne morem printati preko njega.

Mi prosim poveš katera palikacija je za Airprint ?

Tukaj sem bral pa ne gre

http://support.apple.com/kb/HT4356

http://support.apple.com/kb/HT3500

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz sem pri kolegu nastavil, da se je printer povezal na obstoječe wifi omrežje kot še en računalnik. Če sam printer deluje kot access point ne vem, ker tega nisem probal.

Posebne aplikacije za airprint ni. Imajo pa različne aplikacije podporo za printanje. Ena taka aplikacija je privzeta Photos aplikacija. Tam lahko pri sliki izbereš opcijo za printanje.

Priklopi printer preko kabla na računalnik in ponovno zaženi wizarda za konfiguriranje printerja. V wizardu izberi opcijo da želiš printer prikopiti v obstoječe wifi omrežje. Potem lahko printaš z računalnika in ipada preko obstoječega wifi omrežja in se ti ni treba posebej povezovati na printer.

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
Katastrofa. Površen sem bil pri inštalaciji. Sedaj sem pogledal v nastavitvah in povezal pritner na router.
Hvala za pomoč