æevapi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nej mi en razlozi naslednje

poznamo leskovački roštilj, pojem roštilja, svetovno znano itd
pol mamo musli roštilj, k se mu reče sarajevski..ne vem a so majhni k pale niso zraven al so majhni, k so musliji drobni

in pol..banjalučki..wtf...

pa pivo..maš jelen, maš laško, maš union, urkel, amstel, heiniken...tuzlansko..ah ja

o piramidah ne bomo v tej temi. ok?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.035
6.245
113
blizu močvirne prestolnice
Kolikor vem je vse to prišlo iz Perzije sem so pa prinesli seljuki. pol ima itak vsak narod oziroma vernik svoj recept in to je vsa znanost, ah ja pri muslimanih lahko dobiš kakšno zeeeelo staro ovco.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Imaš tudi turško in grško kavo - ki je v bistvu isto sranje, le da v Grčiji dobiš še eno okol ušes, če naročiš turško kavo.
Da o kebabu in gyrosu ne govorimo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Imaš tudi turško in grško kavo - ki je v bistvu isto sranje, le da v Grčiji dobiš še eno okol ušes, če naročiš turško kavo.
Da o kebabu in gyrosu ne govorimo.

e točno to..sam jest skoz narocim kebap..

pariski in dunajski je rzalika..in becka snicla, winer snicl..to je to..ni kungoska..

ne vem pa v cem je razlika cordon blue in ljubljanski

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ljubljanski zrezek ima kolikor vem na sredini še jajce, nekateri celo sesekljano čebulo in kumarice dajo not.

Kordon blu pa sir in šunko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Kaj ti znaš še kaj druga razmišljat ko samo o hrani in pijači? Jebal te ta tvoj roštilj
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
cordon blue, kokr jaz vem, je piletina s sirom pa sunko..

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V originalu naj bi bil cordon bleu (ne blue) dunajski zrezek s sirom in šunko v žepu ali pa sir in šunka med dvema dunajcema.

Dunajski pa je v originalu telečji (zaščiteno ime wiener schnitzel), dandanes pa velikokrat svinjski (schnitzel nach wiener art), torej bi tudi cordon bleu naj bil telečji.