æevabdžinica/buredžinica/kebabdžinica in majoneza

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zadnjič sem postal pozoren na eno zadevščino v kebabdžinicah/buredžinicah/æevapdžinicah - na majonezo.

da pojasnim - če ne veste, če pustite majonezo na pultu oz. sobni temperaturi cca. dve uri, se v njej razvije takšno število nevarnih bakterij, da vam je naslednji dan vprašanje, s katero stranjo parkirati na školjo neizbežno.

torej - naročiš pizzo, z majonezo, in ti da to majonezo - večinoma stoji ta majoneza tam že od prej, le nekatere kebabdžinice/buredžinice/æevapdžinice hranijo majoneze v hladilnikih?

ne vem, jaz sem zadnjič mislil poskusit pizzo na ta način, pa ko sem videl, da je majoneza verjetno že cel čas na pultu, sem si kaj hitro premislil ... in vzel tipično, s kečapom. se je komu že "obrnilo" po tej majonezici, ali sem samo paranoičen?

namreč, na faksu smo enkrat celo potrdili to tezo, po eni izmed metod je bila koncentracija patogenih mikrobov prisotna že po dobri uri ...
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Paranoja. Od majoneze še nikoli nisem sedel na školjki, pa je bila izven hladilnika več dni. Razen če si popolnoma neodporen tudi na najmanjšo količino mikrobov.

Pa kako k bureku, čevapih ali kebabih paše majoneza?
stupid-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pač, so nas o tem na faksu učili (res, da je tega par let že, pa vseeno, vse skupaj smo dokazali tudi z nekaj laboratorijskimi testi/poskusi).

se pa strinjam - majoneza paše edino k čevapom, pleski in hot-dogu. drugod bi morali æevabdžinarji sami rečt - majonez tukaj ne spljoh.

tko se mi je pa obrnil zadnjič, ko je en naročil mesnega, pa nafookal polno majoneze čez ... džeeez ...
tongue-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sej majoneza pa kečap kr fajn prideta skupi zmešana. Sploh kak topli sendvič s panceto, vmes pa kečap/majoneza.
nahrung002.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Paranoja. Od majoneze še nikoli nisem sedel na školjki, pa je bila izven hladilnika več dni. Razen če si popolnoma neodporen tudi na najmanjšo količino mikrobov.

stupid-1.gif
Kako sploh čemu paše majoneza???

Rešitev je sicer na dlani: Rečeš "brez majommeze, prosim"

(10 točk tistemu, ki foro skuži/razloži)
wink-1.gif

atrij

Zelenc'
26. jul 2007
16
3
3
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

stupid-1.gif
Kako sploh čemu paše majoneza???

Rešitev je sicer na dlani: Rečeš "brez majommeze, prosim"

(10 točk tistemu, ki foro skuži/razloži)
wink-1.gif

majom(opica) meze(je)

bosanskihungarizem.press
17758-icon_confused.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Meni so šipci najbolj sumljivi s tistim kao jogurtovim prelivom.
crazy1.gif

Izgleda kot razredčena sperma, ki so jo v samskem domu šipci družno zbirali preko dneva.
crazy1.gif
Bljak.
Nikoli ne jem kebaba z jogurtovim prelivom
grin1.gif

Kako pa lahko ješ pico z majonezo, mi pa tudi nikol ne bo jasno.
confused-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja okej, sam še zmer ne štekam - JAZ ne jem majoneze spljoh, tipa pa tud nimam... torej... za boljši okus sperme pa - nič kadit, nič pit alkohola, manj rdečga mesa pa je ane
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Meni so šipci najbolj sumljivi s tistim kao jogurtovim prelivom.
crazy1.gif

Izgleda kot razredčena sperma, ki so jo v samskem domu šipci družno zbirali preko dneva.
crazy1.gif
Bljak.
Nikoli ne jem kebaba z jogurtovim prelivom
grin1.gif
Kaj zdaj, jogurt je jogurt.
tongue-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36