zadnjič sem postal pozoren na eno zadevščino v kebabdžinicah/buredžinicah/æevapdžinicah - na majonezo.
da pojasnim - če ne veste, če pustite majonezo na pultu oz. sobni temperaturi cca. dve uri, se v njej razvije takšno število nevarnih bakterij, da vam je naslednji dan vprašanje, s katero stranjo parkirati na školjo neizbežno.
torej - naročiš pizzo, z majonezo, in ti da to majonezo - večinoma stoji ta majoneza tam že od prej, le nekatere kebabdžinice/buredžinice/æevapdžinice hranijo majoneze v hladilnikih?
ne vem, jaz sem zadnjič mislil poskusit pizzo na ta način, pa ko sem videl, da je majoneza verjetno že cel čas na pultu, sem si kaj hitro premislil ... in vzel tipično, s kečapom. se je komu že "obrnilo" po tej majonezici, ali sem samo paranoičen?
namreč, na faksu smo enkrat celo potrdili to tezo, po eni izmed metod je bila koncentracija patogenih mikrobov prisotna že po dobri uri ...
da pojasnim - če ne veste, če pustite majonezo na pultu oz. sobni temperaturi cca. dve uri, se v njej razvije takšno število nevarnih bakterij, da vam je naslednji dan vprašanje, s katero stranjo parkirati na školjo neizbežno.
torej - naročiš pizzo, z majonezo, in ti da to majonezo - večinoma stoji ta majoneza tam že od prej, le nekatere kebabdžinice/buredžinice/æevapdžinice hranijo majoneze v hladilnikih?
ne vem, jaz sem zadnjič mislil poskusit pizzo na ta način, pa ko sem videl, da je majoneza verjetno že cel čas na pultu, sem si kaj hitro premislil ... in vzel tipično, s kečapom. se je komu že "obrnilo" po tej majonezici, ali sem samo paranoičen?
namreč, na faksu smo enkrat celo potrdili to tezo, po eni izmed metod je bila koncentracija patogenih mikrobov prisotna že po dobri uri ...