AED

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Koliko stane taka naprava?

Citat:
Avtomatski eksterni defibrilator (AED) je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje.

Premišljujem, da bi jo nabavil svojima dvema upokojencema, hkrati pa nabil na hišo znak, če bi jo še kdo rabil, ker na vasi je še nimajo...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Včasih sem točno vedel, vendar mi je "ušlo" iz glave... Bi rekel nekje 2 - 3 tisočake. Stvari ponavadi podraži priklop na omrežje, da se sproži klic na 112, v primeru uporabe.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Na forumu sodeluje uporabnik testni_voznik, ki mislim, da je med drugim tudi webmaster (in še kaj verjetno) na http://www.aed-baza.si/.
zmaga.gif

Kontaktiraj ga.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Koliko stane taka naprava?

Premišljujem, da bi jo nabavil svojima dvema upokojencema, hkrati pa nabil na hišo znak, če bi jo še kdo rabil, ker na vasi je še nimajo...

zmaga.gif
pohvalno

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Dopoldne bom pogledal, koliko nas stane najem AEDja na bazenu in kdo ga posoja.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Evo, pogledal....

Najem pri MEDITRA d.o.o. za obdobje 3 mesecev. Cena 600€

Gre pa za ZOLL AED Plus

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Imam sam iz preventive AED General electric oranžni http://www.star2000.si/dok/defibrilator-avtomatski-polavtomatski-AED.htm , obstajajo še rumeni zadeva je stala cca 2000 eur, imam ga že ene 4 leta čisto iz preventive, ker imam povečano težo in upam, da ga ne bom, kdaj rabil, ga pa imam vseskozi v avtu, torej je na dosegu, poleg nakupa so važni tudi obratovalni stroški in ti so pri AED ju precej visoki in elektrode, ki naj bi se menjale na cca 5 let ali dodatne otroške so cca 70-80 eur, strošek pa je baterija, ki zdrži, če je AED v popolni pripravljenosti in sam izvaja periodične samoteste cca 4- 5 let , če pa je odklopljena pa cca 6-7 let, aparat se v tem primeru usposobi v cca 20 sek. več, samo baterijo se vloži, stane pa ta baterija 600- 700 eur in žal sam sem tehničar ni replacmentov, tudi ni možno celice zamenjati. Sam imam tako baterijo in sem razstavil in prvo je notri zaščitni čip, drugo so pa te baterije na eni bazi, kjer poznavalci tipov baterij še skoraj niso slišali trajajo pa v vseh pogojih temperature dolgo in imajo malo samopraznenja ....

Ker področje poznam v nulo sedaj bolje priporočam tudi cenovno podjetje Star 2000 d.o.o. iz Izole in sam celo resno razmišljam, da kupim za preventivo za mater še enega samo sedaj tip PAD 300P, kateri je precej manjši, kot na linku, prodaja ga pa ista firma, kot je prej link za prvega http://news.nauticexpo.com/pre...862-195078.html , baterija je samo cca 130 eur, garancija je 7 let stane pa glede na konfiguracijo 1500 - 1600 eur z ddv in če bom kupil še en kos za mater, bo sigurno ta , ker je tudi precej manjši, res pa baterija traja samo cca 3 leta.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
RE LATERIAL

In je dovolj, da jim ga uspe samo 1 leto oddajati in so si nakup izplačali že v enem letu.

Pri takih cenah se najem ne izplača, celo drag kredit z 15 % letno obrestno mero bo mnogo cenejši, kot to !

Pa da ne bo kakih mišljenj, ne prodajam tega, niti nisem kako povezan z firmami, ki sem jih navedel v prejšnjem postu !!!

Je pa pomembno še šolanje vsaj osnovno, sicer ti aparat vse razluži počasi slovensko in te kontrolira in temu primerno daje navodila samo vseeno je dobro šolanje vsaj 15 min imeti, ki ga navadno dobavitelj izvede, kar ob dobavi aparata.

Nazadnje urejeno:

mojcax

Zelenc'
22. avg 2012
1
0
1
Prodajalcev v Sloveniji je več. Seznam vseh najdete na spletni strani http://www.aed-baza.si/index.p...=67&lang=sl

Predlagam, da se pred nakupom pozanimate, če vam prodajalec nudi zraven še tečaj (ne zgolj 30 minutno predstavitev naprave), tablo z zeleno oznako, omarico in redno servisiranje.

Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Včasih sem točno vedel, vendar mi je "ušlo" iz glave... Bi rekel nekje 2 - 3 tisočake. Stvari ponavadi podraži priklop na omrežje, da se sproži klic na 112, v primeru uporabe.

Tak sistem obveščanja pri nas (kolikor mi je znano) zaenkrat še ne obstaja. Je pa koristno, če svoj nakup javite na aed.baza@gmail.com, kjer se nato vaša naprava vpiše v bazo in doda na zemljevid. Ob srčnem zastoju, ki se pripeti v bližini vaše naprave pa lahko nato dispečer ob klicu na 112, pošlje nekoga po AED.

Lp, Mojca

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
daj kakšen bolj konkreten podatek...recimo kdo prodaja in kje se ga da dobiti za tak denar?

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Ja. To je stvar za tečaje. Deluje tako kot v realni situaciji, ampak ne spusti električnega sunka,