Adriatopo

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Mogoče malo neumno vprašanja, a kako uporabljati Adriatopo, da prideš recimo na triglav?

Kot razumem karta ni routabilna, za kaj pa je potem uporabna v hrbih, da najdeš približno lokacijo kje si če se zgubiš?

A rabi za delovanje naloženo Adriarouto?

Kakšne imate izkušnje z njeno uporabo?

Jaz vidim le višinske črte in to mi ne pomaga veliko...
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa v bistvu ni tako neumno,
Nove topografske karte so praviloma tudi rutabilne, atopo pač še ne.

Na Triglav lahko prideš rutabilno z Adriaroute, ki ima vrisane vse poti na Triglav in te bo vodla. Če hodiš torej po poteh, je Adriaroute že kar dovolj dobra, Atopo pa morda za kakšna brezpotja, kjer sam ubiraš pot in na karti vidiš prepreke, izhopse itd...

Skratka AR bo kar dovolj dobra.

frajer1

Pripravnik
22. sep 2010
54
0
6
Se pravi gledam rajši Adriarouto, mogoče kdo ve za kakšno routabilno karto IT alp-dolomitov?

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Je pa tako, da če hodiš na obiskane hribe glej markacije tiste bele pike z rdečo pikico na sredini, ker sem že opazil da te Adriatopo lahko zavede tudi za nekaj metrov npr.100(ne vem, kiks karte ali slabši sprejem signala) to pa je na neki turi že razlika med lepo potjo in akcijo GRS.
Je pa Adriatopo fantastična za gobanje, nasploh pa še če rad gobaš po novih terenih in velikih gozdovih (Jelovica, Pokljuka..) in pri gobanju ne gledaš kam točno hodiš, ampak v tla in kaj hitro se zgodi, da imaš štreno čisto zmešano.
Tako pa ko se skobacaš iz avta,pritisneš točko, lepo gobaš , ko kaj najdeš, POI, in tako naprej in ko ti je dosti hoje ali pa jurčkov , lepo daš nazaj na avto.Je precej manj hoje in praskanja za ušesi, pa za nasledjič imaš place zaznamovane.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
in kako je hodit po teh velikih gozdovih? Kake tace po tleh? Al pa "pasje" stopinje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik frajer1 pravi:
Se pravi gledam rajši Adriarouto, mogoče kdo ve za kakšno routabilno karto IT alp-dolomitov?

Najnovejša Trek Map Italia v2

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Resno pravim.....ok ko si rekel Pokljuški gozdovi....sem si mislil OK par 100m od ceste......ampak ko si omenil Jelovico......to je pa že bl ortho
smile-1.gif

Sicer lahko da je antigobarska reklama......ampak kmet pravi da pogreša eno kravo.......medved....volkovi....oboje (po zagotovilih kolega lovca) mamo na Pokljuki
smile-1.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
No zanašam se na to, da volk ne napade človeka, vsaj tako pravijo , če pa vidim odtis kakšnih tac, pa rep med noge in srk iz floharce, pa malo bolj na glas si zapojem kakšno partizansko ( brez zajebacije, menda se medved umakne, če zasliši človeka pa še kakšnega domobrančka srat prime, to pa tudi nekaj vredno)

Pa če sem cepal še JNA imam kar dober repertoar

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
evil.gif

1036522-GrobisceNOV.JPG

Priponke

• 1036522-GrobisceNOV.JPG
    1036522-GrobisceNOV.JPG