Adria TOPO : Slovenija TOPO

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Živijo.
Ali mi lahko nekdo razloži razliko med tema dvema kartama.
Slovenija TOPO naj bi izdal geodetski zavod Slovenije, vendar če prav razumem Garminovo domačo stran, lahko snameš dodatek, s katerim Updataš Slovenia TOPO na Adria TOPO.
Tako da sedaj ne vem, ali gre pri Slovenia TOPO za predhodnika Adria Topo mape ali je to res kaj drugega?
Hvala.
Lp.

I

Izbrisan uporabnik #488

Prvo je bila karta Topo Slovenija 1.0 (sem jo kupil imam ovitek), nakar so pri updejtu to karto združili z AdriaTopo (prej sta bli dve torej) in imamo danes samo še AdriaTopo.

Če pa obstaja še karta Slovenija Topo pa ne vem
smile-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik MiKi5 pravi:
Živijo.
Ali mi lahko nekdo razloži razliko med tema dvema kartama.
Slovenija TOPO naj bi izdal geodetski zavod Slovenije, vendar če prav razumem Garminovo domačo stran, lahko snameš dodatek, s katerim Updataš Slovenia TOPO na Adria TOPO.
Tako da sedaj ne vem, ali gre pri Slovenia TOPO za predhodnika Adria Topo mape ali je to res kaj drugega?
Hvala.
Lp.

Adiria topo in Slo topo je načeloma ista stvar.
Kupil sem Slo topo in zraven je še balkan (Adria topo)to spada zraven.
V MS pa pač preneseš na napravo tisto kar rabiš.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
AdriaTOPO v1.x je bila samo CRO

Slovenija TOPO v1.x je bila samo SLO

Nato so obe združili in dodali še BIH.
Tako imamo AdriaTOPO v2.x1 za kode od Slovenije TOPO in
AdriaTOPO v2.x0 za kode od AdrieTOPO v1

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
A pri novih variantah obeh kart ni več težav z iskanjem po naslovih al je še vedno isto kot pri prejšnih.

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Ko smo že pri tem, Kaj sploh je razlika med Adria Route in Adria Topo? Če prav razumem, ma topo pač tut višine itd. A pa moraš met obe, al lahko samo TOPO? Ker da imaš samo navadno AR vem.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
24.3.2009 V aprilu bo na voljo prva interaktivna topografska karta Slovenije
Na portalu Monolitmap bo v aprilu omogočen dostop do prve topografske karte Slovenije. Karta bo opremljena s plastnicami, planinskimi kočami, vrhovi z nadmorskimi višinami. Topografska karta bo najprej dostopna le kot podlaga, kasneje pa bo omogočala tudi iskanje in načrtovanje poti.

Vir:
http://www.monolit.si/?tip=int&page=5&nav=1#177

LP