Adapter IDE 2 SATA

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Matična plošča ima samo SATA 3.0 priključke, DVD pekač pa ima IDE priključek. Obstaja kakšen adapter oz. vmesnik?

Kupujem namreč že sestavljeno škatlo, kjer pa je pekač Sony, za katerega sem malo v dvomih, da bi bil tako kvaliteten kot Liteon, katerega imam zdaj v stari škatli.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Prodaj starega na bolhi za 2 EUR.

Glede kvalitete pa: itak vse skupaj dela ena in ista kitajska fabrika. Teli Liteon in še nekaj drugih so pa še lastniško povezani, ampak se mi sanja ne, če je sony zraven v čorbi ali ne.

P.S.: sem gorenc in sem se 4,5 let nazaj srečal z isto dilemo. Imel sem (relativno) nov disk na IDE vodilu in (relativno) star DVD pekač (eden prvih za normalno ceno, pekel je menda z 2x hitrostjo), ko sem kupoval novo kišto. In na vsak način sem hotel plato z dvema IDE konektorjema (da bi se lahko disk in pekač "pogovorjala" dvosmerno oba hkrati) in sem jo komaj našel (bila je dražja, pa še dual PCIe reže je imela za brezveze). No, čez pol leta mi je čuveni pekač šel k vragu, in sem za dva desetaka kupil drugega, ki mi služi še danes. Stari disk pa noče crkniti, mi pa ob vsaki nadgradnji tisti IDE kabel gre že na živce... Nauk zgodbe? Tudi gorenjskost mora imeti nekje mejo...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Jah no, Liteon je skoraj nov. Prejšnji NEC je preživel tam cca 3000 posnetih DVDjev in CD jev.
S Sonyjem pa sem že imel enkrat težave pri branju... Saj vem da je ta roba poceni, ampak vsak mesec jo pa tudi nebi rad menjal... Ali pa da nebi bralo podatkov v drugi enoti.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
Zakaj bi zdaj kupoval adapter in menjal pekač?
Za adapter daš (lahko) blizu pol cene novega pekača, pa še ti lahko stari crkne naslednji dan. Moja izkušnja z NECovim, prvi mi je crknil v garanciji (ni več bralo dvd-jev, samo cdje), ga menjal v garanciji in sedaj ga imam že 7-8 let ter dela BP (kolikor ga seveda uporabljam). Ti pusti Sonyjevega, ko ti pa crkne pa lahko razmišljaš ali o novem ali o adapterju.
No to je samo moje mnenje...