Adam in Eva

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Naj že na začetku priznam, da sem nepoučen in neizobražen kar se tiče te klerikalne smeri.

Torej znastvenikit rdijo, damo nastal iz opice. A ni videti, da bi ker orangutaqn ratal človek. Pa to nima veze s temo.

Kler trdi, da nas je ustavril Bog. In sicer Adama in Evo. In onadva sta imela Kajna in Abela. Zdeja sta ta dva bila k Heider in Putzmeister ne vem, vem pa, da je Kajn ubil Abela (če je bilo kontra, tut prav).

In a sta onadva imela ljubico, ženo. Ker to nisem zasledil nikjer. Če nista bila poročena, sta grešila. Če sta imela punco, kdo je ta, ker Adam in Eva sta imela samo njiju. A je bila zamolčana sestra? Torej sta spet grešila, incest?

æe sta se dajal dol s sestro, kako da ni prišlo do genskih okvar?

a zna to kdo men razložit. pa brez delanja norca.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ko sem jaz tole vprašal pri verouku farja sem jih dobil okrog ušes.
10.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ma neeee. Bog je ustvaril Adama, iz njegovega rebra še Evo, in ker sta grešila, sta šla v pekel in tam ostala.
Medtem se je na zemlji iz opice razvil človek (v bistvu sta se opica in človek razvila iz istega prednika).

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Nimam pojma, to je moja teorija.
Svetega pisma nisem bral, ker nisem imel nobene želje po tovrstnem znanju. Še tistih osem let verouka mi je bila muka (čeprav sem šel k verouku cca. petkrat letno).

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Zadeva ni tako preprosta. V razlago vsega skupaj je potrebno vključiti Einsteinovo relativnostno teorijo in še ostale dele Biblije. Trenutno sta v obtoku dve teoriji kreacionizem (to podpira kler) in pa evolucja (Darwin). V bistvu pa sta obe teoriji enaki, s tem da evolucija bolj natančno opisuje zadeve. Kaj išče tukaj notri relativnostna teorija? Iz relativnostne teorije je znan paradoks dvojčkov. Imamo dva enojajčna dvojčka. Eden ostane na Zemlji, drugega pa pošljemo na potovanje s svetlobno hitrostjo. Ko se drugi vrne na Zemljo je mlajši od tistega, ki je bil na Zemlji. tukaj moramo vključiti Boga, ki je po Bibliji stvarnik sveta. Biblija Boga obravnava kot luč, torej svetlobo. Svetloba pa je fizikalno čista energija. Torej je materija nastala iz čiste energije, evolucija pa je dejstvo. Če vse skupaj gledamo s stališča Boga, je on lahko vse ustvaril v sedmih dneh, ker je naš dan v njegovih očeh skoraj nezaznaven trenutek. Ves proces stavritve sveta se po zaporedju ujema z evolucijski teorijo, torej na koncu je ustvarjen človek, kot najvišja oblika primata. Če iz tega stališča gledamo na genezo, potem ni potreben noben incest, karkoli prepovedanega, ... , da sta lahko Kajn in Abel imela potomce. Evolucija je pač postopoma ustvarila novo vrsto, človeka.
Druga možnost pa je, da sta imela potomce z lastno materjo. Gledano iz današnje perspektive je to incest, prepovedana stvar, ... V tistem času pa je bila človeška vrsta še na začetku in je šlo samo za nagon po ohranitvi vrste.

B81

22. jul 2007
37.094
10.585
113
bla bla bla....

bog ustvari adama pa evico....imata kajna pa abela....bog ustvari še več ljudi, ki niso v sorodu, a o tem pač niso pisali...tak je blo. Res.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
10.gif

Hahaha, tudi jaz sem žal moral hoditi k verof uku. Vera se mi je zagravžala do konca in sem najraje tiho kar se teh zadev tiče. Imam zelo slabo mnenje o ovcah.

Isto sem tudi jaz vprašal in mi je rekel da naj bi bila to prispodoba za večjo skupino ljudi. Torej nista bla sam dva, ampak jih je blo več. Se je znajdu ne
bonk.gif

hint jupol čez celo

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
10.gif
grin1.gif
pravilno, da si jih dobil, mulc..kaj pa sprašuješ gospoda traparije..

men tud ni nič jasno okrog tega
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Popolnoma nobenega smisla nima, da si poizkušaš zadevo razložiti na razumskem nivoju, ker ti enostavno ne bo uspelo. Razuma pri religioznih dilemah pač ne moreš aplicirati (nekateri se sicer ne bi strinjali... ampak pustimo to).

V kreacionizem enostavno moraš verjeti. Če ga poizkušaš doumeti v znanstvenem smislu, je zadeva že vnaprej obsojena na propad. V času, ko je bila zgodbica spisana, je seveda bila "kar ok" teorija, ampak postavljena ob bok evoluciji je zgolj še ena patetična pravljica za otroke (malo in velike). Zastarela je in nekateri se obupano trudijo jo prilagoditi modernemu času, ampak zaenkrat (precej očitno) brez uspeha.

Evolucijo, po drugi strani, pa lahko razumeš. Nevidno nit, ki preveva celoten svet in katere enostavna pravila segajo precej onstran meja živega.

Je pa tudi res, da je kreacionizem enostavnejši in za nekoga, ki ne razume (oziroma se mu ne zdi vredno razumeti) evolucije dosti bolj "človeški".