Acuver zdravilo

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Danes sem dobil zdravilo Acuver in sicer je to zdravilo namenjeno boljši prekrvavitvi notranjega ušesa. Namreč, v službi sem doživel močan žvižg (s kompresorjem sem pihnil v eno luknjo pod takim nerodnim kotom, da je močno zažvižgalo) in od takrat naprej slišim zvonenje v levem ušesu ob zunanjih zvokih. Ko je tišina, ne slišim nič zvonenja.
No, vzeti moram 24mg na 12ur in to moram ponavljati 2 meseca. Jaz sem preventivno vzel samo 15mg in po 10-15 minutah sem dobil nekakšen panični napad in vročico v rokah. Takoj sem šel na WC, da bi izbruhal, vendar nisem mogel, zato sem spil skoraj liter mrzle vode in stanje se je takoj izboljšalo. Naslednje pol ure me je bilo kar malo strah, kaj se bo zgodilo, zato sem odšel malo laufat za pol urce in sedaj je stanje dobro.
Preden grem ponovno do osebnega zdravnika, bi še tu vprašal ali kdo ve, zakaj se gre pri stvari?

Hvala

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Lahko je bil stranski učinek zdravila. Preberi navodilo v škatlici.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem prebral in piše monogo stranskih učinkov, med drugim tudi razbivanje srca, tiščanje v prsih, vročica v glavi, omotica itd. Jaz pa sem imel panični napad in sicer tudi malo vročice v glavi, vendar pomoje predvsem od straha, kaj se bo zgodilo naprej.
V ponedeljek grem do osebne zdravnice in ji povem, da tega žal ne morem jemati, ker 2 meseca tole preživljat mi ni.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zamenjaj zdravilo in nehaj jemati takoj, ker panicni napadi niso nikoli dobra opcija ali nekaj za prezret. sam sem imel na las podobne stranske ucinke (panicni, hiperventilacija, stiskanje v prsih...) po nekem drugem zdravilu (relativno nedolzen analgetik), ki pa so trajali nekaj ur. od takrat naprej se lekadol s tezavo pogoltnem.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej ne bom več vzel
zmaga.gif
Sicer sem podobne panične napade dobil že, ko sem spil Monster energy drink pred leti (sumim guarano), ker sem tudi neke tablete za hujšanje vzel enkrat z guarano in sem tudi imel nekak panični napad, zato se guarane sedaj izogibam. Lahko pa spijem brez posledic recimo Red Bull, pa Shark bite, pa mi ni nič. Tudi 5 kav v službi lahko spijem v roku 8 ur, pa me samo malce predrami, če sem zaspan.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Kje je potem težava, če v tišini ne slišiš zvonenja? Bodi srečen.. jaz imam tinitus (zvonenje v ušesu) že nekaj let zaradi akustične travme t.j poškodba zaradi preglasnega zvoka. Pusti tablete! Zadeva izzveni s časom (no, ali pa ne-odvisno od situacije).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Težava je v tem, da ko govorim ali se pogovarjam z nekom, mi zvoni v ušesu. Ko poslušam recimo glasbo, ne slišim zvonenja, sem pa recimo včeraj šel peš čez most nad avtocesto in so mi recimo tovornjaki s svojim hrupom povzročali zvonenje, ki sem ga zelo jasno slišal v levem ušesu. Tudi meni v tišini šumi (ne zvoni - to je sedaj novo) v obeh ušesih že par let, morda tudi 10 let, vendar me ne moti pretirano, saj ga slišim samo, ko grem srat
grin1.gif
, ko je v kopalnici tiho in ko se uležem zvečer v posteljo. Naj bi tole zdravilo tudi tole šumenje (Tinitus) baje odpravilo - tako vsaj piše v navodilih.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Cash, doma malo delaj terapijo z belim šumom, maš na netu dost tega. Pri tinitusu pomaga, ga omili in ublaži, dostikrat pa povsem izgine.
Beli šum je tisti sneg, ki smo ga učas mel na televiziji

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Prvega linka nikakor noče pravilno prilepiti...je pa cena € 90,95

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Ja tole iz amazona je ok lohka pa delaš terapijo kr prek računalnika in slušalk sej maš cel kup generatorjev belega šuma na netu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Navadni sobni ventilator bo tudi OK, mogoče edino ne bo tako glasen. Ena varianta je tudi uporaba računalniških ventilatorjev. Čim manjši, tem bolj bo glasen
grin1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Preden kupuješ vse povprek, na ušesa slušalke, pa beli šum vpiši v google pa se igraj. Če ti pomaga je ok, če pa poškodba ni trajna je nakup bv. Tudi sam sem v svojih mladih letih, ko sm se aktivno ukvarjal z glasbo sem imel dostikrat nadležen tinitus, pa je s cajtom minil, enkrat je trajalo malo dlje ene 14 dni drugače pa gre kar hitro

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
648
113
Lej ne pomaga vsakemu ampak če je zastonj pa s tem blažijo simptome ni greh probat. Držim pesti da čim prej mine

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V bistvu je to prozorna tekočina, katero zmešaš z vodo in spiješ. Dobro, da sem vzel manj, kot mi je predpisal. Sicer sem si že pred 1 tednom 2x čez noč dal v uho Netresk, pa mi je dohtar rekel, da si ne smem dajat Netreska noter. Ni mi pa povedal, zakaj???
rolleyes-1.gif

Bom omenil zdravnici, če bi mi morda dala Bilobil120
zmaga.gif