Acer Iconia A1 vs. Galaxy tab 3

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Obe 7"

Cenovno sta tam-tam, prva ima quad core, druga dual core proc.

Kaj bi moral gledat, da bi se lažje odločil? Mogoče še kaka alternativa v tem cenovnem razredu (okrog 200 EUR)? Desetke ne bi, mogoče kako 8-ko ...

Pa "kitajcev" nočem več ....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
to je itaq pa še 10 dni nazaj so imeli 10% kupon
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
da ne odpiram nove teme - kupujem si prvo tablico, uporabljala se bo samo za domačo uporabo za branje časopisnih člankov in čekiranje emailov (ne da se mi več vedno prižigati računalnika in včasih paše ležati v postelji in brati ...). Sedaj sem to počel s telefonom, ampak bi mi pasal malo večji zaslon.

Iz tega razloga sem se nekako odločil, da bi imel budget tablico, 7'' (7.9''). V ožji izbor sta mi prišla Asus MemoPad 7 HD in Acer Iconia A1-810. Šel sem v trgovino in si ju ogledal in bil nemalo negativno presenečen (vem da ne smem pričakovati čudežev), predvsem pri dveh stvareh, ki sta mi pomembni:

a) odzivnost tipkanja - sem skoraj pustil prst v tablici, pri obeh. A je to pri vseh tablicah tako ?
b) ostrina črk - tudi tukaj sem bil malo razočaran, se bojim, da to ne bo dobro za oči ?

Sedaj sem v dilemi, ali dobim za ta denar (cca € 170-220) kaj boljšega ali moram gledati rang višje. Sedaj močno razmišljam o novem Nexusu 7. A ga kdo že ima ? Zanimajo me izkušnje tistih, ki ga že imate. Vem, da ima novi Nexus na papirju boljše specifikacije, kako pa je v realnosti ?