Acer aspire one - ne zazna baterije?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Pozdravljeni

Acer One, enostavno ne zazna več baterije. Stara je cca 1 leto, vedno lepo polnjena in nato skoraj do konca izpraznjena. Pred kratkim pa se je zgodilo, da baterije sploh ni več zaznal - to pomeni, da se je "filal" v nedogled (lučka je skoz utripala), če ga odklopim iz elektrike, takoj crkne. Tudi če pogledam na tisto ikonco v Start vrstici, kaže, kot da ni nobene baterije priklopljnene (in ja, baterija je notr
grin1.gif
). Sem jo že odstranil, čistil kontakte, pa še vedno nič. Skoraj ne verjamem, da je baterija lahko kar tako "klik" in je zanič ...

Kaj bi to lahko bilo? Rešitev
confused-1.gif

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Najprej si od kakšnega kolega sposodi baterijo za tega acerja in ugotovi, če je sploh baterija kriva, da ti je ne zazna.

lp

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Je to edina rešitev? Čudno se mi zdi, saj se po njem ni nič "brkljalo", le na lepem ni več zaznal baterije...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
329
83
Pri meni na Dell-u je po ene 2h letih najprej javil da se baterija bliža koncu lajfa, čez ene 3 tedne je pa tako riknila da tudi polnit več ni hotela (na da bi zdržala npr. 15 minut - dokler je filala je zdržala dobro uro) - beri izgleda da ima notri čip ki šteje cikle polnjenja, ko prešteje do 100 pa crkne (kwapavem). Sicer bi mislil da je nakjlučje ampak ko je druga identična mašina v službi, kupljena hkrati, riknila na enak način (ni hotel več polnt baterije) 14 dni kasneje, sem se pa po zdravju vprašal...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz sem sicer računalnik dobil v takem stanju, je pa prej deloval v redu. Sem updejtal bios pa je delalo. Dober bios je 3309 oz. tisti z oznako 09 zadaj, ki že ma popravek. Možno, da zdaj obstaja že novejši.

Crkne pa kar naenkrat, čisto možno, da je vezano na število ciklov polnjenja. Preveri, kateri bios maš, pod 09 verzijo je lahko samo ta problem z nezaznavanjem baterije.