Absorbcija hrane

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Sicer se ne gre za bolezen, pa tudi ne toliko zdravje....

Zanima me, ce je s telesno aktivnostjo pogojena stopnja oz. procent absorbcije snovi iz hrane v telo. Tako energije, kot mineralov, vitaminov, vsega na kratko.
In koliksen je sploh ta procent. Ce pojem nekaj kar naj bi imelo 100kcal, koliko se tega dejansko prenese v moje telo?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Z leti potrebujes manj energije. Ni rasti, obnove, mozgani na off....:)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.165
7.001
113
Menim, da gre za kombinacijo telesne aktivnosti in s tem povezane misicne mase, prebave ter prehranjevalnih navad.

Vsem nam je logicno, da ce 10 min po obroku teces na wc (figurativno) da se zadeva ni absorbirala v celoti. Hkrati, ce jes 1x na dan, bo telo delalo zaloge (kar sicer ni povezano s samo absorbcijo, je pa vzrok da se redimo). Na koncu pa je se to, da nekdo ki ima vec misic tudi porabi vec hrane.

In to je povezano s telesno aktivnostjo. Da bi pa to vplivalo na sam proces absorbcije hrane v prebavilih pa IMO ne. Razen ce mas drisko kot sem zgoraj omenil. Lahko pa da sem motim.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
kolikor jaz vem ne.
povezano je s presnovo. telesna aktivnost seveda vpliva na presnovo. na presnovo tudi vpliva tip hrane, alkohol ipd zadeve.
telo načeloma jemlje kolikor potrebuje, če je preveč hrane potem to shrani . vitamini in minerali pa se različno izločajo in kopičijo v telesu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem svoje cajte sral 10 krat na dan..pošteno..in jedel pošteno..zdej serjem en, dvakrat..trikrat ajde..(pustite alter pr mir), pa jem full manj...da bi sral na dva tri dni..upam d anikol

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Citat:
telo načeloma jemlje kolikor potrebuje, če je preveč hrane potem to shrani

To je bistvo vprasanja, ker tvoji trditvi se izkljucujeta. Ali jemlje kolikor rabi ali jemlje vedno enako in ostanek skladisci?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
.
za samo delovanje organizma telo načeloma jemlje iz hrane kolikor potrebuje.
v večini primerov višek energije, ki je v hrani skladišči v obliki maščobnih celic.
to velja seveda za zdrave ljudi, brez hormonskih motenj, sladkorne bolezni, okvare jeter itd

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jemlje kolikor lahko. ob 'šokih' v prehrani pa se potrudi pobrati čimveč.

pri hitri presnovi pobere manj kot pri počasni. če so šoki redni, se presnova upočasni, telo pa bolj potrdui za vsak atom energije.