ABSINT !

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Kje se da dobiti oz. kupiti "TAPRAVEGA" ?

nahrung002.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Odvisno kaj je "taprav" .. če misliš tisto pobarvano vodko potem se dobi tudi pri nas. Sicer pa si ga sam naredi, ni težko ... absint se v naših krajih imenuje pelinkovec, je pa fora v pripravi. Namesto kalsičnega recepta za pelinkovec (pelin namočen v vodo in potem ekstrakt zmešan z alkoholom v liker), glavno sestavino namočiš dirket v alkohol (močnejši je alkohol bolje je).

Alternativa absintu je tudi močeradovec ... ga dobiš pri nas kje na kmetih, samo prave ljudi moraš poznat!
grin1.gif

Samo tebi že tako nekaj zelo škodi, ne vem če bi ti absint pozititvno pomagal!
evil.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Enkrat sem že napisal...

Ta blazno ogabni absinth je bolje zamenjati z domačim slovenskim pelinkovcem pa še veliko več tega vašega toujona ma notri. Naberte nekje za bajto kvaliteten pelinkovec, ga namočte v alkohol, meni osebno najbolj vodko, samo naj bo kaka kvalitetna ruska vodka, ne dajat trojke, vemo zakaj. Vse skupaj pustite ene 15 minut odvisno od količine pelinkovca (naj ga bo polno) in to je to. Če bote predolg pustl bo grenek, ko hudič, že tko bo, samo je vseno bolš, kot tisti cuker od absintha. Pa po pameti!!!

Tukaj pa je naslov za pelinkovec brez toujona če bi kdo. Zakaj brez? Izsek iz članka pravi: ''Pelina ne smemo namakati v alkoholu, ker bi se tako iz njega izločila tudi strupena snov tujon. Tujon ni topen v vodi, zato ne prehaja vanjo, ko skuhamo pelinov čaj, v vodo pa preidejo samo grenčine in aromatične snovi.''

http://www.kvarkadabra.net/article.php/Naredimo-si-grencico

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Hočeš rečt, da če pelin nabijem v skledo in gor za 15min vlijem 90% (al kok je že najjači za kupit) čisti alkohol, pa nato
s staro doma vsekama vsak po ene 4 numerce na ex, naju bo odfukalo v vesolje?

kje je gumb "I Like"?
evil.gif

Še kaj morem naredit?
confused-1.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Hočeš rečt, da če pelin nabijem v skledo in gor za 15min vlijem 90% (al kok je že najjači za kupit) čisti alkohol, pa nato

kje je gumb "I Like"?
evil.gif

Še kaj morem naredit?
confused-1.gif

bom probal !!!! Poročam !!! no....če preživim !
redface-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

kje je gumb "I Like"?
evil.gif

Še kaj morem naredit?
confused-1.gif

Natanko tako, seveda je vesolje lahko zelo relativno mišljeno ... če bo preveč se iz vesolja ne vrneš.

Lahko v alkohol namočiš tudi malo strupa za podgane - je relativno podoben učinek!
evil.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Namočiš zgornji del rastline, pelin pa naj bo svež, najbolje takoj utrgan če mene vprašaš.

@jest5: Cena ponavadi pri teh stvareh ne laže, kokr si prpravlen dat tok daj, glej da ni literška flaša in da ni najcenej. Moj glas gre drgač vdokam Stoličnaja, Ruski standard ter Imperial. Zadnji dve dobiš pomoje v vsakem malo večijem merkatorju.

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

kje je gumb "I Like"?
evil.gif

Še kaj morem naredit?
confused-1.gif

A je tvoja Prekmurka tako lepa, da se ga moraš orenk nažgat da lahko nanjo zlezeš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
zrihtam ti domač sadjevec 70%
OKol bajte se najbrž še kje potika kaj pelina. Vsaj v "otroštvu" se je, pred leti sem tudi še videl "grme" sedaj pa že nekaj časa nisem bil pozoren na njega.
nekoč so pelin namakali v zgoraj navedeni alkohol. to je bila "bomba" po fizičnih naporih.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
ksz

A se ne dobi absinth v "Pri zelenem zajcu"? Al tisti ni vreden A od absintha?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Lahko zrihtam Absinth iz Češke. Nevem ali je taprav al ne, vem pa da sem po popitem 1 dcl imel halucinacije v katerih sem namesto v bazen skakal čez 1m visoko grivo na asfalt, nato sem se vstal ter 2 minute stal z dvignjenimi rokami v zrak, tega dela se ne spomnim
smile-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
ksz

A se ne dobi absinth v "Pri zelenem zajcu"? Al tisti ni vreden A od absintha?

Si si že sama odgovorila. No edino če pod pultom skrivajo pravo stvar
smile-1.gif