A1 kombo L ali M ??

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Je kdo tu, ki ima to kombinacijo, torej internet, telefon in tv preko A1 ali ste vsi na Telemachu? Mnenja uporabnikov dobrodošla.
smile-1.gif

p.s. teme nisem zasledil, zato sem odprl novo.
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Optika ali xDsl? Kvaliteta slike, hitrost neta, morebitne komplikacije, morebitni izpadi interneta (rabim 100% povezavo), torej zanima me čim več uporabniških izkušenj.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.665
-465
83
xDsl, povezava 10/1 (več na lokaciji "baje" ne morejo nudit, prevelika oddaljenost od centrale, zato zudi nižji račun) Imamo dva TV-ja ter internet vse laufa hkrati bp., mogoče se pozna malo na hitrosti DL, če je prižgano vse hkrati. Prej smo imeli Amis, je obcasno slika na Tv bila mako kockasta za kakšno sekundo dve, ter sploh poleti ob nevihtah je občasno vse vrglo ven in trajalo tudi uro da se je vzpostavila povezava nazaj. Potem ko jih je prevzel Simobil, smo dobili komplet novo opremo in od takrat dela BP. Od Februarja odkar imaamo novo opremo, še ni bilo problema tudi ob nevihtah poleti ne.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Pri xDsl, koliko jaz vem, si povsod tv in internet delita download hitrost. Če pa ni tako me pa lahko, kdo popravi.

Nazadnje urejeno:

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.135
351
83
Goriska
Pri nas imamo modri paket pri telekomu.

Imamo 2x tv. Ce sta oba tvja hkrati vkljucena in vklopim se speed test na racunalniku je download dobrih 30mb, upload pa dobrih 5.

Se pravi, da tv nic ne vpliva na internet, imamo pa vdsl, deklarirana hitrost pa je 30/5, dejansko pa leti vec kljub hkrati vklopljenima 2 tv.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Potem se pa popravljam. To je potem tako pri nas, ki imamo linijo na max izkoriščeno (kar je potem tako logično).
Sem živel v zmoti.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Vpliva, vpliva, vendar če imaš dosti dobro povezavo (torej dovolj prenosa) se v praksi ne pozna. Mi imamo možnost 37/10, tako da mislim da bi zadostovalo.
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Sonny, hvala za info. Torej če zadeva "špila kot mora" se bomo prestavili iz Telemacha (kabelska) in telekoma (net in fiksna telefonija) na A1, kjer bomo dve leti plačevali pol manj kot sedaj.
wink-1.gif