A1 brezžični net + tv

shit

Zelenc'
8. nov 2013
27
0
1
Ravnokar smo v našem naselju dobili optiko zato sta mi od A1 ostala komunikator Albis scenegate 8073, ter ruter Huawei b525s-23a.
Zanima me ali je komunikator softversko zaklenjen na A1 ter ali se ga da nadgraditi/ odkleniti da bi bil primeren za ostale ponudnike?
Sprašujem zato, da vem ali ga dam malo na bolho ali kar takoj na podstrešje..

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Ravnokar smo v našem naselju dobili optiko zato sta mi od A1 ostala komunikator Albis scenegate 8073, ter ruter Huawei b525s-23a.
Zanima me ali je komunikator softversko zaklenjen na A1 ter ali se ga da nadgraditi/ odkleniti da bi bil primeren za ostale ponudnike?
Sprašujem zato, da vem ali ga dam malo na bolho ali kar takoj na podstrešje..
Kakšne hitrosti si dobil skozi tole?
Če bi prodajal ... za koliko bi prodajal?

Mi smo tu namreč še na bakru in po desetletju in pol optike, kjer sem bil prej in 1Gbit optiki "v službi" je to ubijajoče in iščem alternativo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Mobilni internet te ne bo približal optiki. Mogoče bo malo boljše od bakra, če imaš dober signal. Lahko je pa tudi precej slabše od bakra (nihanje). Če ima na tvojem koncu A1 5G pokritost, lahko poskusiš z njihovo "Ultra" ponudbo. Sicer ti pa predlagam, da poskusiš Starlink (v kolikor imaš možnost anteno postaviti na streho).

Kar se pa originalnega vprašanja tiče... oprema je skoraj gotovo last A1. Albis STB-ji so pa neuporabni za karkoli drugega.

• Všeč mi je
Reactions: Ganesh

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Ne bo približal, bo pa veliko bolje, kot 8/1 oz 8/0,65; kolikor vleče sedaj.
Sem pravkar preveril in A1 5G naj bi tu bila, tako, da mogoče bo Ultra prava začasna rešitev.

Starlink za 100€/mesec ne ponuja veliko (130/20). No, to je veliko več, kot 8/0,65 za 20-30€, ali koliko že znese v okviru paketa pri T2 (ostalo recimo, da je TV).

shit

Zelenc'
8. nov 2013
27
0
1
Tudi sam sem mislil, da moram vse vrniti in ko sem šel stvar odjavit, mi je punca tam rekla oprema je vaša lahko prodate naprej. Sem si mislil čudno ampak ok.. Hitrosti sem dosegal take kot sem imel naročeno 20/5 okvirno. Je pa to bolj opcija, ko nimaš druge možnosti naprimer, če živiš bogu za hrbtom ali kot pri nas doma, ko sm bil jaz že tretji odjemalec pri telekomu, kjer je vedno vse štekalo, sploh prime time 19:00-23:00 ter vikendi in je bilo za internet komaj dovolj, kaj šele za televizijo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
Ne bo približal, bo pa veliko bolje, kot 8/1 oz 8/0,65; kolikor vleče sedaj.
Sem pravkar preveril in A1 5G naj bi tu bila, tako, da mogoče bo Ultra prava začasna rešitev.

Starlink za 100€/mesec ne ponuja veliko (130/20). No, to je veliko več, kot 8/0,65 za 20-30€, ali koliko že znese v okviru paketa pri T2 (ostalo recimo, da je TV).

a1 ultra imam sedaj 300/10, zaenkrat sem zadovoljen

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

ememko

Fizikalc
11. jun 2009
174
25
28
Če je bil modem na 2 letno vezavo in je stal 1 eur je tvoj. Po izteku vezave niso nič dolžan vračan sorazmerne ugodnosti oz tega modema.

Če so ti pa dali opremo v uporabo je pa druga zadeva - v tem primeru moreš vrnit..

Čisto odvisno od pogodbe, jaz delam na drugem operaterju, ampak je povsod tako...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Sem bil danes na A1; glede na to, da je prvi mesec preizkusno, je bil relativno no brainer.

Na spletni strani mi pravi, da je moja lokacija OK, na A1 so rekli, da ni OK. Trenutno imam anteno na mizi, pri oknu, obrnjeno v pravo smer, pa mi vleče 130k-200k/4k-7k; če jo spravim višje gor (mogoče na streho ali pa k sosedu, če se bo strinjal), bo verjetno kar izboljšava. Je daleč od obljubljenih 300/10. je pa čisto OK.

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
Sem bil danes na A1; glede na to, da je prvi mesec preizkusno, je bil relativno no brainer.

Na spletni strani mi pravi, da je moja lokacija OK, na A1 so rekli, da ni OK. Trenutno imam anteno na mizi, pri oknu, obrnjeno v pravo smer, pa mi vleče 130k-200k/4k-7k; če jo spravim višje gor (mogoče na streho ali pa k sosedu, če se bo strinjal), bo verjetno kar izboljšava. Je daleč od obljubljenih 300/10. je pa čisto OK.

jaz imam brez antene, anteno naj si nekam vtaknejo, si ne predstavljam, da bi še to kam montiral, je pa res, da sem modem prestavil 2 metra drugače, kot v štartu in se mi poveže na drug 5g oddajnik kot prej

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Verjetno ima samo T-2 optiko in bi rad znižal račun. Sicer imam pa občutek, da se bo marsikomu še kolcalo po optiki. Mogoče Ultra danes dela 300/50. Ampak to je lahko čez par mesecev le še 100/10. V skrajnem primeru bo ob večernih urah mogoče samo še 20/5. Seveda je vse odvisno od lokacije in tega, koliko sosedov se bo podobno odločilo.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.194
701
113
Dejstvo je da je v teh časih tale “strošek za komunikacije” postal drag, nekaterim pa tudi predrag. Normalno je, da ljudje iščejo cenejše variante. Ne grejo vsem plače gor, na žalost. Tale Ultra je zaenkrat kar v redu. Me je malce hecala na začetku, pa sem naredu nekaj modifikacij s postavitvijo in je sedaj stabilna. Ali pa so oni nekaj poštimali. Kakorkoli, pač 30€ x 12 mesecev = 360€ prihranka. S tem da nisi vezan In pač prekineš kadarkoli. Drugače pa, večini je tudi 20/5 povsem zadosti. 2 leti nazaj sem bil na tej hitrosti se mi zdi. Nič mi ni manjkalo. Verjetno bom prej ali slej končal na HOT internetu, pa bo lepo mir.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.134
475
83
razlika je pri torentih. vsaj na telekomu ne morem uploada nabijat...
To je bolj kot ne edino, zakaj bi šel na optiko.
Pa na začetku pri enem paketu sem imel težave, da nisem mogel od zunaj dostopat do kamere...
Ko mi jo bodo potegnili do bajte jo bom vzel samo zato, da imam še eno možnost v prihodnosti.

za surfanje, yt, netflix pa gre čist lepo po luftu.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Zanimivo, na A1 mi tudi torrenti nekako štimajo, vsaj kolikor gledam upload, se nekaj dogaja.

1664792971031.png