Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Mogoče butasto vprašanje ....
a so se kače ki zivijo pri nas (belouška, smokulja, modras) sposobne vzpenjat po zidu (hiše, do npr okna).
Meni se zdi to malo verjetno, vendar mi frend trdi da kača lahko pleza po hrapavem zidu
Mlade so sigurno. Na morju sem jaz mladega poskoka, tam cca 12-15cm dolgega iz zidu z palico dol potegno. Po mojem pa odrasla kača tega ni zmožna, razen če zraven ne raste kako drevo.
Martinčki plezajo po fasadi. Videl letos na lastne oči. Plezal so do višine 4 metre. Eden se je splašil in padel z višine 2 metra na beton tako, da se je kr dobr slišal 'plop', ko je pristal toda kot, da mu ni nič je šibal dalje.
V stanovanje se mi je prkradla ene 30 cm dolga mlada smokulja al belouška, pa me zanima če lahko prepleza meter stene, pa hop čez okno v hišo.
Jst sicer dvomim da majo take sposobnosti ....
Sem na lastne oči videl goža v luknji v kvadru dobre dva metra od tal. Zid je bil neometan ampak gož je lahko splezal v luknjo, najverjetneje po stikih med kvadri.
Za druge kače pa ne vem, nekatere lahko plezajo po drevju.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.