A si kdo lasti Samsung Note 8.0 ?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zdravo,

a si kdo že lasti Samsung Note 8.0?
Zanima me 3G verzija, pa razen testov na netu, ki eni močno favorizirajo, drugi pa močno kritizirajo to napravo, ni kaj veliko pravih uporabniških mnenj.

Prosim za izkušnje!

Hvala in LP, M.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Samsung kot Samsung, falit nimaš kej če želiš pisalo in 8" tablico ti je to edina izbira. Imam sicer Note 10.1 in sem veliko bolj zadovoljen kot prej z Asus Transformer Primer, ker Samsung dejansko tekoče dela z orginalno programsko opremo. Res da so se Galaxy Tab 2 serija na original SW-ju zatikali, Note 10.1 je pa kar se tega tiče res super, pa me zelo moti drugače če se zadeva zatika.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Hvala za info.
Mam prvega Taba, pa je začel nekaj štekat. Tudi po "formatu" je vse isto, tako da ga bom spravil v promet.

Veš kaj me zanima, a ima Note kako aplikacijo, kjer lahko pišeš/rišeš s palčko tako kot na papir, recimo v beležko. A je mogoče te beležke potem avtomatsko sinhronizirati npr. z Google drive ali čem podobnim?

Kako pa se kaj obnese tale "dual" screen?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ja, imaš S Pen aplikacijo kjer lahko notri delaš zapiske s pisalom, lahko imaš pač svojo pisavo, prepoznavanje pisave, da ti nekaj napišeš pa on to pretvori potem v "lepo" pisavo, potem imaš opcijo prepoznavanja matematičnih izrazov, recimo integral od nekaj do nekaj od funkcije in ti ponudi opcijo da po wolfram alpha najde rezultat itd.

Dual screen je tudi OK, imaš kaskadni ali dual screen način, kaskadni ti vsako aplikacijo, ko to omogoča vrže v svoj "okvir" svoje okno, kateremu prosto spreminjaš velikost in pač pozicijo na zaslonu, dvojni zaslon pa vsaka aplikacija vzame polovico zaslona, na sredini imaš pa ločilno črto med aplikacijama s katero lahko razširiš pogled ene aplikacije in druge zmanjšaš, recimo ena aplikacija potem zavzame 1/3 zaslona, druga pa 2/3.

Glede sinhronizacije pa ne vem, ker nisem tega uporabljal. Mogoče se sinhronizira na tvoj Samsung račun.

Nazadnje urejeno:

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Hvala, zdaj vem vse
wink-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Pozdravljeni,

evo, sedaj pa imam tudi jaz izkušnje z Note 8.0.

Zame je skrajno razočaranje. Kakovost izdelave je na nivoju kitajkih tablic izpred treh let..

V četrtek sem ga kupil v BB, kje so imeli dodatno še 20 % popusta nanj. Super, se veselim.
Napravica dela, dual screen je lušten, palčke sem se še mel namen navadit. 3G in telefonski del prav tako fajn dela.

Tablica sama po sebi je škripala ob držanju, Home gumb se je zatikal.
OK, se zgodi, si mislim in ga nesem nazaj. Najrpej so se me hoteli malo odkrižati, ampak so mi vseeno dali drugega.

V trgovini je deloval še kar kompaktno, tudi gumb je deloval OK.

Po kaki uri dela z njim pa je bilo vedno slabše in slabše. Po dveh ali treh pa že katastrofa. Škripanje ni bilo tako problematično, gumb pa veliko slabši, kot pri prejšnjem.

Danes sem ga vrnil in trgovec je pritisnil Home gumb le enkrat in me brez bresed vprašal, če želim denar nazaj ali kaj druga.

Skratka, tako kot sem se na začetku veselil ravno tega Nota, me je zdaj še hujše razočaral.

Še dobro, da nisem kupil naprave v tujini ali od kakega iz oglasov.

Skratka, napravica na papirju obeta veliko, ampka v praksi pa jim ni najbolj uspelo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za home tipko pa ne vem ker je pri note 10 ni. Na s3 pa mi deluje ok, najbrž kakšna napaka pri zasnovi note 8.