A lahko nekdo preveri kaj je gorelo na Brniku?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Tak čujem jaz tukaj (Brnik em pardon Letaliče Doktorja Jožeta Pučnika, Ljubljana) da je enemu avionu zagorel motor pa so ga pogasili, malo obrisali in je letel naprej
bonk.gif
bi skoraj rekel, da so buče, če nebi tega rekel zanesljiv vir.
Na SPINu pa na žalost ne morem preverit ker mi ne prikaže zemljevida.
A lahko nekdo namesto mene preveri koliko od tega je res? Bilo je pa okoli 20:00-20:30 res me matra firbec in preden jaz pridem do pravega računalnik bo pa 24 ur že mimo.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Tak čujem jaz tukaj (Brnik em pardon Letaliče Doktorja Jožeta Pučnika, Ljubljana) da je enemu avionu zagorel motor pa so ga pogasili, malo obrisali in je letel naprej
bonk.gif
bi skoraj rekel, da so buče, če nebi tega rekel zanesljiv vir.
Na SPINu pa na žalost ne morem preverit ker mi ne prikaže zemljevida.
A lahko nekdo namesto mene preveri koliko od tega je res? Bilo je pa okoli 20:00-20:30 res me matra firbec in preden jaz pridem do pravega računalnik bo pa 24 ur že mimo.

ce je slo za jet motor to ni tako redek pojav. neizgoreno gorivo (ob zagonu ni iskre?, napaka med servisiranjem?) lezi na tleh turbinskega dela motorja in ob zagonu le to zagori. ponavadi zracni tok cez motor to izrine ven in razen nekaj plamena na izpuhu ni druge skode.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
nč strašnega.
se dogaja to celi cajt pa povsod po svetu. sj so motorji nareti tak da če zagori moreš naprej verglat da pozauga vn plamen in preostalo gorivo pa pol mal inšpekcije, če je vse uredu še enkrat zalaufaš in greš. nima kaj crknat sploh če je jet. pri batnih je problem samo če zagori zunaj motorja, da stopi kake cevke al pa kable. če zagori vn iz auspuha verglaš naprej dokler gori ko neha pregledaš če si kj skuro, če nisi zalaufaš in letiš kot da se ni nič zgodilo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Da ravno izkoristim tole temo.

Tole je današnja situacija.
Skoraj vse pike so požari v naravi!!!
bonk.gif

Mater, pa kdo gre kurit travo in šaro na prostem v takem vremenu??? Čisto suh zrak ter močan veter!
10.gif

upam da dobijo primerne kazni!
613088-pozari.jpg

Priponke

• 613088-pozari.jpg
    613088-pozari.jpg
    252,7 KB · Ogledi: 123

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Požarna ogroženost po Slo je resda samo srednja, ampak malo pameti pa le moraš imet kdaj kurit.
Saj so skoraj pol Slo požgal.
grin1.gif

Če ti ogenj uide nadzoru, predvidevam da verjetno obstaja kazen ne glede na stopnjo požarne ogroženosti.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Čist mimo grede pa mene zanima, kakšno podiranje dreves se je danes izvajalo na cesti mimo letališča, ki je bila zaradi tega lep čas zaprta?
Verjetno ni bil veter kriv kot za vse požare?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
@ bero1, MaverickT, Zgaga hvala za potrditev. Mi je pa povedala stevardesa, ki ji je povedala druga stevardesa, ki... eh sej me zastopite zakaj mi je bilo mal čudno, ko mu je rekla, "ej čuj loverboy dons je pa zrakoplov goru" ja hudir kje? zakaj? kako? tega pa ne ve povedat
bonk.gif

A to okolo 15:00? Sem videl, da so nekaj mutili tam ja.
Mogoče pa zaradi tega ker širijo vse skupaj in so požagal dokler drevo še nima vseh listov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Čist mimo grede pa mene zanima, kakšno podiranje dreves se je danes izvajalo na cesti mimo letališča, ki je bila zaradi tega lep čas zaprta?
Verjetno ni bil veter kriv kot za vse požare?

Točno to je bilo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Za un tanov parking so podrli ful gozda in pustili samo nekaj visokih dreves ob cesti, zdaj pa ta velika drevesa niso imela več zaledja, veter se je močno uprl in za šalo na cesto pahnil ogromno smreko, okrog 9e ure. Saj ta je bila hitro odstranjena, ampak so doumeli da bi bilo dobro preventivno podreti še ostale in to so počeli od 14ih do 15ih

Veter je najbolj zanesljiv gozdar!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Boh pomagi... točno to sem si mislil, da se bo zgodilo, ko sem pred časom videl delavce podirat drevesa tam... A bodo čez par let prav ves gozd iztrebili tam okoli?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Niti slučajno...to bolj iz avta opaziš ko se mimo pelješ...pelji se s kolesom po stranskih poljskih poteh z Brnika v Šenčur, si tričetrt časa v temni gmajni...SLO je nasplošno zelo gozdnata država. Torej lahko tistihle par smrek mirno podrejo. Pa še hudo dobro so dobili plačano lastniki po m2, + les so sami vzeli.

Da so pa nekateri vložili tako dobljene MILJONE v sklade in delnice je pa druga zgodba
grims-1.gif