A kdo pozna?

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
A mogoče kdo ve, kako se tej zadevi reče? Izgleda kot nekakšna gugalnica za otroke preden shodijo... Kakšna ideja, kje (v SLO) bi se dalo to kupit?
Tnx.

untitled.png

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sicer vsakemu svoje ampak: a ne bi pustila frocu, da shodi takrat ko je zrel za to.
Mi gre kar na kozlanje ko gledam starše/babice/dedke, ki 9-mesečnika vlačijo za roke in kao hodi - pol se pa hvalijo naokoli, da je njihov shodil celih 10 dni prej kot sosedov
bonk.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Jaz tega ne dojemam kot pripomoček za hojo otroka. Tako, kot ga lahko daš ležat v lupinico/sedež/ležalnik, ga lahko daš v to "gugalnico", pa se lahko veliko bolj svobodno premika. Je za probat... če mu ni všeč pač ne uporabljaš.

Otrok na sliki je star 4 mesece in zaradi te gugalnice po mojem ne bo nič prej hodil.

Cresh: hvala!

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Glede hojce:
Ravno vceraj sem bil v soli na enem predavanju, pa je predavatelj rekel, da so hojce po vsej Evropi prepovedali, ker slabo vpliva na otrokove motoricne sposobnosti. Te slabosti se baje pokazejo sele kasneje.

Mi smo pred leti dobili eno tako gugalnico z vzmetjo firme Jane, gor je pisalo nekaj v zvezi z "bouncing" oz. "saltador".

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Da še jaz pojasnim: meni je pač pediater povedal par stvari okrog hojc, raznih ležalnikov, avtosedežev,. ...
S pripomočki se utroku ustvarjajo neki gibalni vzorci, ki niso naravni, le-ti mu ostanejo za stalno, kar se kasneje lahko odraža npr. v smislu da je otrok štorast,...
Skratka, naj se otrok giba in razvija naravno, brez nekih pripomočkov (izjema so seveda razvojne ambulante, kjer se izvajajo razne vaje ravno v smeri pridobivanja pravilnih gibalnih vzorcev), če se že uporabljajo, naj se časovno zmanjšajo na minimum.
Tako nekako kot piše tudi dreja.

Glede slike zgoraj: dvomim da 4-mesečnik lahko že samostojno sedi (tako z vidika ravnotežja, kot z vidika razvitosti mišičnih skupin, ki bi ga lahko podpirale) in je taka gugalnica lahko zanj samo in nič drugega kot škodljiva.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.016
1.827
113
Emona / Carnium
Namesto "pripomočkov" predlagam obisk pri Andreji Semolič , kjer lahko naredite za vaše malčke ravno nasprotno.
V osnovi je otroka potrebno spodbujati k gibanju in mu ne ponujati pripomočke, da se giblje neprimerno in manj. Pri nas se ljudje premalo oz. prepozno zavedo pomena gibanja oz. motorike. Ne gre le za to ali bo zaradi boljših motoričnih sposobnosti vaš otrok morda uspešen športnik ipd. pač pa gre tudi za številne druge vplive (samozavest itd...).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vsi vi, ki tipkate, ste bili v hojicah, stajicah, gugalnicah...

A ste sami invalidi ????????

Pustite te "knjige" kaj škoduje in kaj ne, ni čudno da je cela mlada generacija danes DEgenerirana.........

LP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Za ostale ne vem, mene vem da niso dajali v mučilne naprave, ker za to ni bilo ne cajta ne dnara (beri: so zidal bajto).
Če pa kdo želi, naj otroka tlači kamor hoče. Jaz ga ne in ga tudi ne bom.

superbejba

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
V temle otrok izjemno uživa (sem videla pri prijateljic)... mi smo hodili na razvojno, pa so nam zelo zelo odsvetovali tole (ker trpi hrbtenica)... reče se pa temu baby bouncer al baby jumper... vem da so ga takrat imeli zelo poceni na Neckermannu...