a je šla mrežna

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ko smo prišli z dopusta sem ugotovil, da je strela skurla Siolov modem. Včeraj so mi ga zamenjali, priklopim računalnik, pa vidim, da se vseeno ne poveže.
Internet je preko ruterja, ki je povezan v modem. Ampak na ruterju brezžični del dela bp, žični pa tudi, saj sem kabel iz stacionarca vštekal v prenosnika in se normalno poveže, se pravi ni s portom na ruterju ali kablom nič narobe.
V nastavitvah mrežne piše, da ta naprava deluje pravilno.
A je še kaka nastavitev, kako bi preizkusil ali je mrežna crknila. Katero mrežno priporočate? Gigabitno seveda.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Internet je preko ruterja, ki je povezan v modem. Ampak na ruterju brezžični del dela bp, žični pa tudi, saj sem kabel iz stacionarca vštekal v prenosnika in se normalno poveže, se pravi ni s portom na ruterju ali kablom nič narobe.
V nastavitvah mrežne piše, da ta naprava deluje pravilno.
A je še kaka nastavitev, kako bi preizkusil ali je mrežna crknila.

Kaksna nastavitev ? Imas prenosni racunalnik, povezi ga direkntno s stacionarnim, ce deluje, si ti nekaj pobrkljal, ce ne deluje, tocno ves kje je tezava (namig: ni v prenosnem racunalniku ali kablu).

Citat:
Katero mrežno priporočate? Gigabitno seveda.

Novo. Delujoco. Vseeno kaksno, jaz imam od diskretnih Intelove, integrirane pa od vseh mogocih proizvajalcev (Broadcom, Marvel, itd.) vse cenene so isto s****e, kakasne super-pametne drage kartice pa najbrz za domaco uporabo ne bos sel kupovat.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
priklopi se s stacionarcem direktno na modem in se poskusi povezati, potem ponovi vajo še s prenosnikom. tako boš bolje videl, kaj dela in kaj ne