A ima kdo WiFi Samsung tiskalnik?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pozdravljeni! Mene pa zanima če si kdo lasti Samsungov WiFi tiskalnik ali multifunkcijsko napravo? Namreč instaliram zadevo, vse lepo najde, tiskalnik in scaner delata odlično preko WiFija... Potem pa ima tiskalnik gori en tak gumb za novo nastavitev omrežja ali kaj vem za kaj... skratka kak stisneš tisti gumb se menja IP na katerem deluje WiFi in je potrebno na novo instalirat vse driverje ter ga poiskat, skratka cela pisdarija na 4ih računalnikih... pa me zanima če je kdo tak car da ve kako spremenit WiFi IP v nastavitvah kje v Winsih da mi ni potrebno vse uninstalirat ter ponovno instalirat itd... TnX

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Za W7

Control Panel-->Hardware and Sound-->Devices and Printers-->Desni klik na željen printer-->Printer properties-->Ports-->Configure port

Na tistem knofu najbrš piše WPS, kar v poenostavljenem pomenu pomeni, da se router in tiskalnik sama sparita, ko ta isti knof pritisneš na routerju. Če ga pritisneš samo na tiskalniku, se povezava poruši.

1.) Če ga po nesreči stisneš, stisni ga še na routerju in se bosta spet sparila, in takrat bi moralo delat brez sitnosti.
2.) Poveži tiskalnik z usb kablom, ter v Manager-ju nastavi statišni IP

Lp
Torus

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če sem ga prav razumel, se po pritisku gumba nazaj poveže, samo IP naslov je drug.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Res je, naslov dodeli DHCP....ampak za pravilno pošiljanje printa, bi moral poskrbeti driver tiskalnika.

Kot sem jaz razumel AutoFun-a, da vse super deluje, dokler ne pritisne tistega gumba. Takrat ko, pritisne, se trenutna konfiguracija wi-fi ja na tiskalniku poruši in začne čakati na router da dobi določen paket za paritav. Mislim, da če bi pritisnil še na routerju WPS gumb bi se moralo nazaj postaviti.

LP
Torus