A ima kdo dostop do tujih akademskih člankov?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.213
-8.849
113
Do nekaterih se da priti, če daš predogled z googlovo zadevo. Do nekaterih pa žal tudi na ta način ne gre.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Iz uni-mb članek žal ni dostopen brez plačila. Naj še kdo iz kakšne druge univerze proba.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kaj ta uni-mb ... imajo vsi geslo ali kaj pač je, ki so hodili na to univerzo? Obe moji sestri trenutno hodita na to univerzo, mogoče pa ti lahko zrihtam preko njiju, če imajo študenti te univerze dostop?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Kakega Mariborčana naprosi, da se sprehodi v Knjižnico tehniških fakultet in ti skopira/skenira članek.
Sicer ti preostane samo še plačilo članka, sploh če se mudi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Kaj ta uni-mb ... imajo vsi geslo ali kaj pač je, ki so hodili na to univerzo? Obe moji sestri trenutno hodita na to univerzo, mogoče pa ti lahko zrihtam preko njiju, če imajo študenti te univerze dostop?

Dostopati moraš iz univerzitetnega omrežja, gesla za dostop pa ne rabiš.
Ampak kot sem že prej napisal, na uni-mb ta članek ni brezplačen, tako da ne rabiš vključevati svojih sester.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.608
7.126
113
Dikul pravi:
Celotno besedilo ni dostopno oz. je dostopno iz določenih lokacij UL.
Imam geslo za oddaljeni dostop, vendar sem članica knjižnice naravoslovne smeri. Upanje ostaja, da me zato ne pusti do članka.

Cobiss pa pravi, da ima ta letnik Knjižnica tehniških fakultet, Maribor, vendar samo čitalniški izvod - treba verjetno iti tja in sfotkati.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Cobiss pa pravi, da ima ta letnik Knjižnica tehniških fakultet, Maribor, vendar samo čitalniški izvod - treba verjetno iti tja in sfotkati.

Kolikor sem jaz gledal, imajo tam res to revijo, ampak točno tega izvoda z želenim člankom pa na COBISSu nisem našel.
Zdaj čez praznike mislim da so celotne tehniške fakultete zaprte dol, tako da če ne bo kdo prej našel članka v elektronski obliki, lahko grem magari po praznikih gledati v knjižnico TF.