A eBay ni vec zastonj?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
V teh dneh sem kreiral account na eBayu, pa mi je hotel ze tik pred zakljuckom vnosa prve zadeve za avkcijo zaracunati 3.20 EUR (oz. me je preusmeril na stran, kjer bi moral vnesti stevilko bancnega racuna ipd.). Enako je bilo na .com in na .de. In nisem imel oznacenih nobenih dodatnih zaracunljivih moznosti (dodatne slike ipd.).
Ali pa je razlika v tem, kaj prodajas, in za nekatere stvari zaracunavajo?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
PayPal ti poskusno vzame 1,5€ ... samo ti to napiše na spletni banki oz. bančnem izpisku in potem tisto kodo vneseš, da lahko aktiviraš svoj account. Samo kokr si opisal zadevo to ni to.
Kaj pa prodajaš*?

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ebay ni brezplačen, ampak si vzame provizijo od vsake prodaje, ki je odvisna od načina prodaje (reserve price, začetni znesek avkcije, buy it now, fotografije, ipd...). Potem pa svoj kos pogače vzame še Paypal, če seveda sprejemaš plačila preko njega.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
prodaja na ebayu niti pod razno ni zastonj

Prvo: ebay računu za vsak oddan oglas v kolikor, ga oddaš izven njihovih okvirjev. Če je oglas držaba, začetna cena 1EUR, nič buy now, samo ena slika, ..... je oddaja oglasa zastonj, drugače vsako tako zadevo plačaš.

Drugo: ko artikel prodaš ebay vzame provizijo od prodanega izdelka (ne vem kok so %).

Tretje: če dobiš plačano na paypal, si paypal vzame provizijo (0.35 EUR + 3.4%)

Tako da ebay načeloma od enega prodanega izdelka zasluš 3* :p