A bi vstopili v komunistično partijo?

A bi vstopili v KP, če bi si na ta način izboljšali življenjski standard?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Mogoče je blodnja, mogoče ne. Marsikatera funkcija oz. delovno mesto je tudi v dandanašnjih časih pogojeno s pripadnostjo določeni struji. Čeprav v današnjih časih se oblast zna zamenjat po štirih letih, takrat se je pa verjelo da bo večna.
evil.gif

Prepričan sem, da bi marsikdo, ki ima tukajle na forumu toliko za povedat preko komunizma in socializma vstopil v KP če bi bilo to pogoj za boljšo službo, večjo plačo, skratka boljši standard.

Samo prepričanje niti ne igra vloge-mene ima npr. RKC za svojega pripadnika pa niti pod razno ne verjamem njihovem flancanju.
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kot si že sam ugotovil je tudi danes tako da se večina dobri služb uredi med prijatelji! Pa se bo ravno sedaj našel nekdo ki bo kaj imel proti to je tudi prav tako saj ima vsak svoje razmišljanje! Da podkrepim svojo tezo o vezah sem bil danes na študentskem servisu sem se pogovarjal s študentko ki dela tam in mi je rekla da večina zanimivih dobrih del ni skoraj nikoli na netu ker ima vsaka poslovalnica nekaj poznanih ljudi in če pride kaj zanimivega in je za koga se vedno najprej znotraj servisa pokliče!
Toliko o poštenosti!

Pa še to jaz sem malo mlajši in kak je vse bilo v partiji ne vem sem pa zadnja generacija, ki se je v 5 razred učila cirilico!

Nazadnje urejeno:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Teoretično ne bi.
Praktično pa nisem.

In praktično je bil rezultat tak, da je bilo članov nekje do 10%.
Se mi zdi, da jih je dons več...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Jah KPS je zdej bolj ali manj v razsulu. mapak načeloma ne. Sej komunizem, socializem, idelaizem se pač itak nanašajo na to da ne smeš izkoristit drugiz za svoje bogatenje in če se si včlanjen potem nekak še vedno nisi komunist. Janša je bil včlanjen samo zaradi tega , Bavčar isto. Da so bili pri "koritu" in marsikdo jih je prepoznal že takrat.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
V času socializma so nekateri pač morali bit komunisti, če so hoteli dobit službe v prosveti, vojski, policiji itd....Marsi kdo z višjo izobrazbo je moral bit komunist, če je hotel dobit službo za katero se je izobrazil. Tem ne gre zamerit, ker so pač hoteli zaslužit kruh. Sicer pa so ravno za te, poštene komuniste, ki so razmišljali z svojo glavo "uredili" Goli otok in jih tja poslali malo kamenje premetavat.
V vsaki firmi je komunistična partija odločala koga bodo in koga ne bodo vzeli v službo. Udba pa je odločala kakšen rod v vojski bo kdo služil. Ko sem jaz bral svoj dosje v vojski sem bil res presenečen. Vedeli so celo, kaj sem jedel za večerjo.
To je boljševizem, to je komunizem, katermu še zdaj ploska veliko slovencev. Tud tle kot vidimo vas je še zmeraj dost.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pozabil si še na cukrček, da ko se namesti lojalne kadre, se jim da še tako pogodbo, da jih naslednja garnitura ne more na easy odflikat, ampak dobijo tako padalo, da lahko 1 leto brez skrbi blodijo al pa doma za kavčem sedijo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Sej zdej je pa kej drgač. Na visokih položajih bodo vedno ljudje blizu vlade. Pa lahko rečem da s tem sicer tudi ni nič narobe dokler bodo pošteni.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Nažalost je točno tako kar se tiče služb v današnjem času.Uredijo ti jih le prijatelji.

Sicer sem ugotovil ,da v našo firmo prihaja folk ,ki menja službe na dve leti zaradi "dobrih referenc " ,kaj pa delajo pa itak ne ve nihče .
Ko je pa potrebno kaj konkretnega naredit ,pa nas pokličejo stare džombe,da mladi kvazi povzpetniki ne zaserjejo.

Na koncu si pa pod referenco za drugo službo napišeje vse živo.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Ne bi! Tudi če bi sam ustanovil stranko (partijo), tako kot bi jaz želel, bi ne hotel biti njen član. Pač nisem "partijski" človek, to mislim širše.
Samo poglejte SDS. Če si samo pomislil drugače kot je to zahteval Veliki vodja, si bil obsojen. ON ni nikoli ničesar pozabil, nikoli ničesar odpustil! Res so tudi bolj tolerantne stranke (in vodje), ampak vseeno so stranke. Zato pa sploh obstajajo.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Verniki majo boga nekje gor, komunisti ga majo pa na zemlji iz krvi in mesa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odgovor je v veliki meri odvisen od formulacije. Na primer, če malo obrneš na :
- a bi opravili majhno formalnost, ki vam poveča plačo/izboljša situacijo/itd ?
boš dobil druge odgovore kot pa pri:
- a bi prodali dušo hudiču in večno trpeli ?

Čeprav gre za v obeh primerih za isto zadevo.
Stvar retorike
wink-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Verniki majo boga nekje gor, komunisti ga majo pa na zemlji iz krvi in mesa.

To je slaba stran komunizma, da je "bog" ranljiv. Drugače je zelo podobna scena kot vera. Elita pobere vse.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kaj dobim za to ?
Morda doktorat Kumrovške velešole?Dobro državno službo ? Potem morda
cool-1.gif

Drugače pa - težka bo.
evil.gif