90- dnevna ločevalna dieta

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Hanz

Pripravnik
5. okt 2007
38
0
6
slovenija moja dom
Nekdanje dekle je prakticiralo 90-dnevno dieto ... rezultat po 90-ih dneh je bil cudovit (vmes so na zacetku leteli kilogrami stran ko nori, potem se je vmes ustavilo) ... problem je bil edino, ko se je dieta koncala, so zaceli kilogrami prihajat nazaj, plus dodatni kilogrami ...
Po mojem mnenju tudi ni pretirano zdravo vse skupaj, ce ze ima kdo namen izgubljati kilograme, se mi zdi boljsa pot, ukvarjanje z rekreacijo in zdravo prehranjevanje. Pocasna in trajna pot do uspeha
aplauz.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Js sm jo probala in zdržala štiri dni. Ni šans, da bi tkole jedla 90 dni, sej se mi strga.

Če bi rad shujšal, ne bo šlo tok enostavno. Spremen prehrano (dons je že tok teh strani, mojtrener, maxximum portal) pa začni migat in ne potem po telovadbi zmazat šnicelj pa kranjsko in tri kose belega kruha, zraven pa pir.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Če si mož beseda do samega sebe, je to super stvar za izgubo odvečne teže. Po 90 - ih dneh, pride še zahtevnejših 90 in če se jih lotiš z levo roko, je tistih prvih 90 dni truda brez učinka. Sama dieta precej pomaga pri samozavesti, saj gredo kile relativno hitro dol. Cilj diete pa je, da se naučiš jest večkrat na dan. In če ti to rata, si na konju.

Je pa seveda po drugi strani res, da je to le ena izmed jojo diet, saj se v največ primerih kilaža najmanj vrne. Obstaja tudi vprašanje kasnejših posledic, saj tovrstno prehranjevanje vsekakor ni zdravo. Na raznih forumih in športnih portalih obstaja malo morje informacij, tako za kot proti. Malo poguglaj. Moje mnenje je, da je bolje malo bolj potrpeti za boljši in dolgotrajnejši uspeh. Pravilna prehrana, večkrat na dan + telovadba. To je najbolj enostavna in najbolj učinkovita formula. Če se lotevaš diete ti želim veliko uspehov.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Hanz

Pripravnik
5. okt 2007
38
0
6
slovenija moja dom
Kolikor sem se sam poglabljal v to dieto, je bil tisti bistven padec teze na racun vode ...
Ravno tako se tudi strinjam da take vrste diet na zdravje ne vplivajo blagodejo, saj da ti teza niha po nekaj (10 oz. kolikor pac) kilogramov gor pa dol. Nekateri predvsem gledajo uspeh pri dietah in pdoobnem preko zornega kota tehtnice ... ki jim je tudi motivacija, dokler teza leze vidno dol imajo voljo, ko pa se vse skupaj ustavi pa zmanjka volje in gremo nazaj na visokokaloricno hrano in vrzimo v kot sportno opremo.
Sam sem bil pred podobno dilemo (kot student jedel studentski futr (mastno in cvrto), migal od ostarije do postle, ...), in sem videl da tako na dolgi rok ne bo slo. Izbral pa sem si francosko dieto Manjžri™ ... poleg pa se zacel migat .. in prvi indikator da je bila neka sprememba pri meni je bil, da so sli kilogrami gor ...
redface-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
družinski znanec je z njo kar konkretno shujašl in tudi težo obdržal.
čez 4mesce pa ti lahko povem še kaj več, ker se bo nekdo od žlahte spravil. če je varno, zdravo ne vem, je nisem naštudiral, ker je ne potrebujem.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Pozna kdo, jo je že kdo prakticiral, izkušnje....

Kar se tiče izkušenj, poznam kar nekaj ljudi, ki so probali to dieto in uspešno tudi. Nekateri so se po končani dieti odločili, da bodo začeli ponovno normalno jesti (kot so jedli pred dieto) in tako jim je šla teža gor, torej nič presenetljivega. Nekdo se je pa drugače odločil in tako se giblje ves dan oziroma posveti nekaj časa dnevni telovadbi. Kar se tiče prehrane, je vse ampak po malem (ima razdeljeno na več obrokov, tako se ne nažira) in tako lepo drži težo.
Torej, ves čar je le v tem, da moraš spremeniti način življenja. Z dieto izgubiš kilograme ampak le za določen čas, če se potem vrneš na staro pot.

Samo od tebe je odvisno, ali se boš odločil za dieto, ali pa za spremembo življenja.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tako je, način prehrane in način življenja na splošno je treba spremenit in začetek naj bi bila ta 90-dnevna ločevalna dieta. Veliko o tej dieti lahko izveste v reviji Rina, da se dobiti tudi članke za nazaj, če pokličeš v uredništvo. Sama te diete sicer ne podpiram, ker se mi zdi preveč rigorozna, največja napaka vseh ljudi, ki to dieto prakticirajo je pa to, da potem ko je teh 90 dni mimo, zopet nazaj začnejo jesti tako, kot so pred dieto NAPAKA. Tisti, ki težo še dolgo vzdržujejo, so resnično spremenili način, tisti, ki se zredijo, so pa naredili to napako, ki sem jo v prejšnih vrsticah opisala.

Drugače pa mislim, da smo o tem tu že debatirali na dolgo in široko, mislim, da je hanz še najbolj pravilno napisal, hujšati po občutku, seveda z malo znanja, kaj je dobro za telo in kaj ne.

Moje mnenje glede hujšanja je to, da so trije koraki. Prvi je ta, da se resnično odločiš shujšat in spremeniti prehrano ter se začeti gibati, drugi korak je to, da hujšaš in tretji, ki je najtežji, je ta, da to zmanjšano telesno težo obdržiš.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Diete ne smeš držat več kot 90 dni, ker lahko sicer resno škodije zdravju, zato se imenuje 90-dnevna dijeta in ne 120, 350 ali 900-dnevna dieta. To ti bo pisalo tudi v vseh knjigah, ki se s to dieto ukvarjajo, če so kolikor toliko kulturne. Po 90 dnevih naj bi se vrnil na bolj kot ne normalno prehranjevanje.

No, ko to dieto po 90 dnevih opustiš (menda v knjigi to imenujejo počitek) pridejo vse kile nazaj...

Poznam žensko ki je v 90 dneh lepo shujšala 22 kil, potem se v naslednjih 90 dneh 25 kil zredila, ker ji je dieta mendap ovsem ustrezala je spet shujšala 20 kil, se v naslednjih 90 dneh spet zredila... no, potem pa sje sicer spet začela hujšat ampak so jo najbližji ustavili, češ da je malo čez les. Sama pa pravi da na tej dieti res ni nič groznega in da bi mirno šla spet čez 90 dni...

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
trije znanci so po tej dieti perd ca 4 leti shujšali vsak po 20-30kg. po tem so začeli bolj normalno jesti, in so to težo ohranili.
skoraj enako velja zame, s tem, da sem po nekaj letih zaradi službe in vsega tega začel s po dvema "poslovnima" kosiloma na dan, in sem nekaj teže pridobil nazaj. vendar nikoli nisem bil nad težo, katero sem imel pred hujšanjem. celo približal se ji nisem, je bilo vedno vsaj 5kg razlike!!

jojo efekt? ja normalno, če 90 dni stradaš, potem pa naslednji dve leti vsak dan poješ +2000kcal nad dnevno porabo se ti bo poznalo!! pujsek.press

skratka, idealna dieta, če se odločiš korenito spremeniti svoj življenjski slog, na hitro (90 dni) shujšaš, potem pa disciplinirano skrbiš za svoj znova lep telešček...

dieto torej zagovarjam, saj preverjeno deluje, ni pa čudežna v tem smislu, da lahko kasneje ješ kolikor ti oči dajo in se ne boš nič zredil!
naj po corleonovsko sedaj pričakujem ban??
wink-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Poznam par žensk, ki so šle skozi ločevalno dieto. Ena izmed njih, je imel zdravstvene težave in je bila kar nekajkrat pri zdravniku in na urgenci. Težave je imela zaradi nekih drugih razlogov, vendar so bile zaradi takšne diete potencirane, so pač prišle bolj do izraza. Ko je prekinila dieto (tudi ona jih je vlekla iz ene v drugo, verjetno s premajhnimi časovnimi razmaki), so zdravstvene težave izginile. Sedaj je na svoji "prejšnji" teži, kar pa ni posledica diete, ampak požrešnosti.
Kolegica, ki je poizkusila enako dieto, pa je zaenkrat na svoji idealni teži, ne glede na to, da ima tri otroke. Tudi ona je ponavadi hujšala v navalih, nihala je od 55 do 100 kilogramov. Kolikor mi je znano, kakšnih zdravstvenih težav ni imela. Je pa dejstvo, da je po končani dieti začela jesti bolj zdravo in je tudi precej telesno aktivna. Pri prehrani je disciplinirana, je večkrat na dan manjše količine hrane.
Po mojem je to recept za vzdrževanje primerne telesne mase. Pravilna prehrana in redna telesna aktivnost. Ločevalna dieta je samo nekakšna bližnjica, ki naj pomaga do zaželenih telesnih kilogramov, potem pa je treba nekaj discipline in dela. =bat ga, smo v modernih časih, ko zlahka pojemo več kot porabimo in to se nam še kako pozna.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Budi, po 90-dneh moraš dieto opustiti, vendar se moraš še naprej prehranjevati po določenem redu, Godfather, ti pa, ah, brez veze.
Skorpy, vesel sem, da si se oglasila, če se ne motim, si ti v tretji fazi!
Gretzky, zelo realno si napisal, točno tako je!
Sicer pa sem odprl temo zato, da vidim, kakšno je vaše mnenje, zase ve, ker sem to že prakticiral in to zelo uspešno!!! Shujšal sem cca. 18 kg, težo bi se dalo obdržati, vendar sem nekaj dobil nazaj, ne morem reči, da namerno, ampak točno vem zakaj. Ne izgovarjam se, da je krivo to, da sem najprej shujšal, sedaj pa je to hujšanje krivo, da sem kg dobil nazaj! Ne, vsak si je sam kriv!!! Jaz se premalo gibljem, ne zajtrkujem, za kosilo malo, vmes kakšen piškot, pa alkohol, zvečer pa juhuhu!!! V glavnem, povedati hočem, da nimam reda in da se prehranjujem nezdravo!
V glavnem, s ponedeljkom bom spet začel, mogoče ne točno po jedilniku in tako rigorozno, vendar z več gibanja in reda pri prehranjevanju! Sicer pa mi ta dieta zelo ustreza, hrana je res odlična in na koncu tedna, ko se npr. tehtaš, sploh ne moreš verjeti, da si toliko izgubil In to brez lakote!!!Če koga zanima, lahko napišem primer jedilnika za prvi teden, ki sem ga sestavil zase in preizkušeno deluje(pa ne da začne hujšati, ampak da pokažem, kako dobro in v neomejenih količinah se da hujšati in to zelo učinkovito)!

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Mene zanima kr celoten jedilnik, pa ga napiši za cel teden oziroma za OH, beljakovinski, škrobni dan... Vitaminski so itak sadje pa zelenjava ne?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Mene zanima kr celoten jedilnik, pa ga napiši za cel teden oziroma za OH, beljakovinski, škrobni dan... Vitaminski so itak sadje pa zelenjava ne?
Jaz sem prvič štartal takole, količine so neomejene, sadje zjutraj obvezno po dva kosa, ampak iste vrste(2 jabolki, 2 pomaranči, z kiwija...)! Torej:
Ponedeljek-beljakovinski dan:zajtrk-2 pomaranči,kosilo-goveja juha, goveje meso,večerja-1/2 kosila
Torek-škrobni dan:zajtrk-2 jabolka,kosilo-pasulj prebranec(konzerva),rdeča pesa,kos kruha,večerja-1/2 kosila
Sreda-OH dan:zajtrk 2 pomaranči,kosilo-testenine z zelenjavno omako,večerja-kos torte,jedilna čokolada(obvezno)
Četrtek-sadni dan:zajtrk-2 jabolki,kosilo-sadna solata ali podobno(lahko zelenjavo),večerja-sadje
Petek-2 jabolki,kosilo-2 puranja zrezka,solata,večerja-1/2 kosila
itd.
Če te zanima bolj podrobno ali cel jedilnik, lahko pošljem po mailu!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Se bom poslužil naslednjega reka; "isto s*anje samo drugi pakovanje".
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.