550/3100

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Stari dobri canonček S3 je crknu. Čakam na sms s servisa koliko € naj prinesem, da ga mogoče popravijo.
Vmes pa seveda razmišljam o DSLR.
Nikon d3100 je lušten in poceni, Canon 550d ga nese v večini pogledov, je pa tudi znatno dražji. Malo sem zmeden ko berem po testih, da ima canon ročno ostrenje med snemanjem videa. Ker bi ga uporabljala tudi boljša polovica za snemanje otrok, me zanima kako je s tem. Prav gotovo med snemanjem ne bo "vrtela objektiva ali pritiskala knofov". Mi lahko kdo to razloži?
Pa tudi sicer katerega mi priporočate za vstop v DSLR in še malo naprej? Fotkam pa večinoma družinsko in izletniško, povsod pa tudi iščem zanimive motive.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Ročen fokus pri filmih pomeni, da sam s pomočjo "obroča" fokusiraš zadevo. Stvar je v fokusu, ko premaknes/priblizas/oddaljis je v fokusu nekaj drugega. Enako, ce bos zumiral. Pa za soliden zooming je treba kar precej mirna roka, vsaj pri moji leci.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Po mojih izkušnjah je Nikon D3100 precej boljši od Canona 550D. Najbolj me je navdušila kvaliteta slike pri visokem isu, ki je za fotoaparat v tem cenovnem razredu izjemna. Mislim da precej prekaša 550D in tudi Nikon D90, ki spada v razred višje.
Kar pa se tiče ostrenja pri DSLR-ih med snemanjem pa zaenkrat kar pozabi na to. Nikon D3100 res ima avtofokus ampak ta tehnologija še ne deluje tako kot pri kamerah.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:Kar pa se tiče ostrenja pri DSLR-ih med snemanjem pa zaenkrat kar pozabi na to. Nikon D3100 res ima avtofokus ampak ta tehnologija še ne deluje tako kot pri kamerah.
Z izjemo A55, kjer je ostrenje BP, edini problem je potem zvok...
Res pa je, da je A55 kar težko enostavno poimenovati 'DSLR'

LP

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Me zelo veseli, da pišeš po svojih izkušnjah.
Če je temu tako , bi bil ta aparat zelo primeren, kajti S3 (,ki je bil v času nakupa v špici kompaktov) me je v slabših svetlobnih razmerah hitro razočaral. Prav tako pa se mi je v solidnih svetlobnih razmerah zdelo, da je moj pes (samohranilka) mimogrede prežgan (in seveda v drugih podobnih primerih), in je treba hudo paziti da se da EV na vsaj -2/3. Neglede na ostale teste pa je tudi fotka pri iso400 na monitorju za mene preveč zrnata. (v pogoih v kakršnih naj bi uporabljal iso400)

Ker sem malo navajen na canonov uporabniški vmesnik, me tudi zanima, če so z nikonom kakšne pomembne razlike.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Nikon in Canon sta, kar se tiče uporabniškega vmesnika precej različna svetova, ampak sam sem se v cca. pol urice navadil na Nikona in potem oddelal z Nikonom 1 teden, ko sem prišel nazaj, nazaj na Canona, nobenih problemov. se pravi, različna svetova, ki pa se ju hitro navadiš.

sam s 550D nimam izkušenj, sem pa slišal par komentarjev, da ima fotko podobno dobro kot 7D, morda malenkost boljšo. ampak se mi zdi oz. se ne morem znebit občutka, da je Nikon, ko pride do viskoih ISO vrednosti enostavno en korak naprej - sem ravno moral ta teden iskati neke fotke, ki so bile narejene z D3s in D700 - prvi ima popolnoma čisto fotko na ISO 8000, drugi pri ISO 3200. ko sem imel na testu razne Canone, sem zelo pomislil, a bom šel nad ISO 4000 ali ne, kar veliko pove.

vem, daje govora o profi seriji, a profi serija se odraža tudi v nižjih serijah - in Nikon je tu gotovo v prednosti.

ima 550D kakšnega cukra več, to definitivno, enostavno ga mora imeti, ker je načeloma razred višje, kar pa še ne pomeni, da je boljši.

predlagam obisk kakšnega dobrega trgovca, morda kar Big Banga, pa magar s sabo kakšno kartico, oba malce sprobat in potem po lastnih občutkih.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Ampak v trgovini pazi, prodajalec ti bo velikokrat svetoval tisto kar more prodat in ne tisto kar se ti dejansko bolj splača
smile-1.gif
.
Kako hitro misliš kupit aparat? Ker mislim, da bi blo pametno še malo počakat, decembra se ponavadi začnejo kake akcije in hitro je v kompletu še kakšna kartica, torba/nahrbtnik, ...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tudi sam sem razmišljal, da bi počakal na Božička ali Miklavža. Ta čas pa poskusil v kakšni trgovini dobiti stvar v roke in sprobati.
Ponavadi je tako najbolje, saj me občutek skoraj nikoli ne prevara.
Hvala zaenkrat.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Sem šel malo po trgovinah in imajo večinoma zaklenjene v vitrinah. No pošlatat ti ga še dajo, za kakšno poskusno fotko pa že zavijajo z očmi
rolleyes-1.gif
. Kolikor sem našel testnih videov na netu, je tole ostrenje 550d z navadnim objektivom res bolj bogo.
Nikon ima v četrtek nekakšno predstavitveno akcijo pa bom šel malo pogledat.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Od kod tocno si? Ce ti ni odvec se oglasi v Trzicu (za vse ostalo na PM) kjer ga lahko poslatas, malo pofotkas, pa se kaksno testno fotko ti naredimo...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kot je dejal že Iztok Mlakar v eni pesmi, sem se odločil spet za rdeče...
Kot vidim, je tudi 550d v slabši svetlobi kar navdušujoč. Zelo me je zamikal tudi 60d, ampak bom zaenkrat raje nabavil še kakšen objektiv.