540 eur odškodnine za 21 mesecev zapora...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
540 eur odškodnine za 21 mesecev neupravičenega zapora... je ponudila država Preveč ali premalo?

Ampak vse kaže se po krivem obsojeni ded ne bo zadovoljil z 540 eur in bo raje tožil državo za 170 jurjev, kaj mislite, jih bo dobil?
Komu bi vi izstavili račun za odškodnino?

Beri tu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.705
6.472
113
Tovrstnih tožb je ene par zadnje tedne, z zelo različnimi zneski.

Še o dvojnih merilih.

Sodnica je bila pet sekund za zaprtimi vrati, storilec je bil sprva obsojen na pol leta zapora zaradi protipravnega odvzema prostosti.

Moški, ki je v razpravno dvorano zaklenil sodnico, oproščen

Toda med glavno obravnavo je izkoristil trenutek nepazljivosti obeh paznikov in pobegnil, pri čemer je vse prisotne zaklenil za seboj. Ključ je bil v ključavnici na zunanji strani vrat. Čeprav sta paznika že čez nekaj trenutkov z udarci razbila vrata in se pognala za njim, je tat že ušel. Po treh mesecih na prostosti so ga konec februarja 2014 ujeli in vrniti se je moral za rešetke.

Zaradi kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti so mu na istem sodišču naložili še pol leta zapora. Kot poroča Delo, je obrambi na višjem sodišču zdaj uspelo s pritožbo. Višji sodniki so se namreč strinjali, da Prelac s svojim ravnanjem ni izpolnil znakov očitanega kaznivega dejanja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.358
113
Saj je logicno. Njegov namen je bil beg in ne omejevanje prostosti tam prisotnih

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Saj je logicno. Njegov namen je bil beg in ne omejevanje prostosti tam prisotnih
Zanimiva logika..bo recimo policist tudi razumel mojo naglico na cesti, ker se mi bo mudilo v službo in bom vozil po cesti 68 namesto 50? težko verjamem..pa tako lep namen sem imel pravočasno priti na delovno mesto..
cool-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zanimiva logika..bo recimo policist tudi razumel mojo naglico na cesti, ker se mi bo mudilo v službo in bom vozil po cesti 68 namesto 50? težko verjamem..pa tako lep namen sem imel pravočasno priti na delovno mesto..
cool-1.gif

Ne vem od kje vlečeš to primerjavo, ampak tista obtožnica za odvzem prostosti je bila tako oslarija, kot bi tebe v tvojem primeru policaj obsodil, da naklepaš umor z avtom.

Ne morem verjetni, da so šli bedaki v tako tožbo. Omejevanje prostosti lol. Ti bodo še sami sebe obtožili omejevanja prostosti, ko se bodo zaklenili v skret, da bi se usral.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.545
-3.695
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mene pa bolj zanima, kakšen je bil namen policistov, da mu niso ponovno vzeli DNK, če so že starega nezakonito in neupravičeno hranili.