5. julij: Dan preobrata v 2. svetovni vojni-Kursk

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Takšnih datumov pa ne moremo kar tako pozabiti.

http://www.rtvslo.si/na-danasnji-dan/5-julij-dan-preobrata-v-2-svetovni-vojni/331368

Citat:

Leta 1943 se je začela ena največjih bitk v drugi svetovni vojni, bitka pri Kursku.

To je bil tankovski spopad med nemškimi silami in sovjetsko Rdečo armado. Hitler je ukazal uničenje pomembnega železniškega križišča Kursk. Rdeča armada se je pripravljala na protiofenzivo, ki jo je začela 40 minut pred začetkom nemške ofenzive.

Silovito so obstreljevali nemške položaje in Nemce oslabili. Sovjeti so protiofenzivo začeli 12. julija in tako se je začela največja tankovska bitka v zgodovini. V njej so Nemci izgubili 70.000 mož, 1500 tankov in 1000 letal. Bitka pri Kursku velja za pomemben preobrat v drugi svetovni vojni. Končala se je 15. julija.

Jaz sem naredil eno "spominsko" ob pravem tanku.

Sicer pa da ne pozabimo:

Citat:
Slovani so najštevilnejša etnična in jezikovna skupina ljudi v Evropi. Govorijo slovanske jezike in se nahajajo predvsem na vzhodu celine ter tudi v Aziji.

Skratka, "mi" bi morali voditi Evropo, ne pa da se še vedno pustimo zasužnjevati, od koder tudi izvira ima Slovani...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Sedaj Grki vodijo Evropo.
smile-1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Zakaj me beseda slovani spominja na bedo, revscino .... ?
Ker v zgodovini nismo nikoli nobenega reveza iz drugih drzav/celin izkoriscali. Dodatno pa nas je se korak nazaj porinil komunizem, kateri ni bil konkurencen kapitalizmu, ki je se naprej izkoriscal druge drzave/celine.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:

Ne pride beseda Slovan in besede za sužnja?

Štiber, to so vas gotovo na FF naučili?
confused-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sicer pa da ne pozabimo:

Citat:
Slovani so najštevilnejša etnična in jezikovna skupina ljudi v Evropi. Govorijo slovanske jezike in se nahajajo predvsem na vzhodu celine ter tudi v Aziji.

Skratka, "mi" bi morali voditi Evropo, ne pa da se še vedno pustimo zasužnjevati, od koder tudi izvira ima Slovani...

Slovani se najrajši koljemo med sabo, samo SZ je verjetno potolkla več Slovanov kot npr. naciji.

I

Izbrisan uporabnik #488

A ženske so tudi na alterju? Baje si vse odgnal, ne glede na kile

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Nesmisel je na alterju odpirat kakršno koli resno temo in še bolj nesmiselno resno na njo odgovarjat...Tule pač kar mrgoli narcisoidnih trollov.... No ja... Vseeno pohvala za dober poskus...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.994
6.220
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Ker v zgodovini nismo nikoli nobenega reveza iz drugih drzav/celin izkoriscali. Dodatno pa nas je se korak nazaj porinil komunizem, kateri ni bil konkurencen kapitalizmu, ki je se naprej izkoriscal druge drzave/celine.

Zakaj lažeš? Že v carski Rusiji so imeli za manj vredne indijance oziroma sibirske domorodce.Rusi kasneje so pobili na miljone Slovanov, Kavkaških narodov, Tatarov, Sibirskih narodov in prebivalcev ugro-finskega izvora! Da ne rečemo koliko afganistancev in sedaj Ukrajincev so pobili. O Poljakih, Čehih, Slovakih pa raje nebi!

pipo

Majstr
19. mar 2008
947
457
63
ne pozabit na glavni preobrat, 8.dec, ko so USA vstopile v vojno in s tem je bil praktično določen končni razplet vojne

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Izkoriscat, ne pobijat!!!

Normalno, da so se pobijali. Evropa je do sredine 20. stol. bila non-stop prizorisce takih in drugacnih vojn, pokolov.