4square in drugi lokacijski appi

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Opažam, da vedno več folka uporablja 4square, FB places in podobne lokacijske zadeve. Pa me zanima, zakaj. Kaj je dodana vrednost tega, da širnemu svetu sporočiš svojo točno lokacijo? Kje je fora, da nabiraš neke virtualne značke, če se logiraš na določeni lokaciji?

Ali samo jaz ne vidim nobene dodane vrednosti za userja v tem (razumem, da obstaja dodana vrednost za oglaševalce)? Ali čisto po domače - kaj imaš od tega, da se non-stop "čekiraš" na nekih lokacijah in širnemu svetu sporočaš, kakšne so tvoje trenutne koordinate?

Resno me zanima, predvsem od tistih, ki tovrstne reči uporabljajo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je enako kot tisto, ko folk piše (in slika) kaj je jedel, kdaj gre spat...

Razlog? Ljudje so preleni, da bi se dejansko z nekom pogovarjali o dnevu, napišejo gor, trije lajkajo in avtor je presrečen, da je trem bilo všeč kosilo, ki ga je skuhal (ne vem zakaj FB ne uvede gumba ''ni mi všeč''
tongue-1.gif
).

4square in podobne pa je verjetno ustvarilo društvo roparjev, da lažje vedo kje si in kdaj boš prišel domov.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Tiste, ki postajo fotke hrane še razumem, so ponosni na svoje kuharske mojstrovine ali pa se hočejo pohvaliti pred drugimi ... pač dobi neko satisfakcijo
smile-1.gif

Ampak kaj ima folk od tega, da objavi "Franček just checked in and became mayor of Gostilna pri Micki in Spodnji Duplek"? Ne štekam, kaj je tista satisfakcija, ki jo ima človek pri tem. :p

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa sej kaj je sploh point fb? pač da neki sporočiš folku, da dobiš neko potrditev, pohvalo,.... upaš, da boš dobil kakšen komentar, in to je to... bz vglavnem.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Opažam, da vedno več folka uporablja 4square, FB places in podobne lokacijske zadeve. Pa me zanima, zakaj. Kaj je dodana vrednost tega, da širnemu svetu sporočiš svojo točno lokacijo? Kje je fora, da nabiraš neke virtualne značke, če se logiraš na določeni lokaciji?

Ali samo jaz ne vidim nobene dodane vrednosti za userja v tem (razumem, da obstaja dodana vrednost za oglaševalce)? Ali čisto po domače - kaj imaš od tega, da se non-stop "čekiraš" na nekih lokacijah in širnemu svetu sporočaš, kakšne so tvoje trenutne koordinate?

Resno me zanima, predvsem od tistih, ki tovrstne reči uporabljajo.

Eni zbirajo znacke, eni znamke, eni pijejo. Go figure.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
eni pa odpirajo take brezvezne teme
grin1.gif

tomi just checked in ...
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.284
9.909
113
4squeare je kar fajn zadevca, če rabiš recimo restavracije, itd. okoli lokacije kje si
smile-1.gif
.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
izsek iz mashable, pogovor z Marc Andreessenom

The other category is represented by Groupon and Foursquare [both also Andreessen-Horowitz investments] and a whole new generation of these local e-commerce platforms, which is bringing online the gigantic number of businesses in the world that aren't on the Internet today at all. Whether it's a restaurant or hairdresser or day care center or yoga center or lawn care firms and on and on, there are so many that just aren't online in any meaningful way today, even 15 years into the Web.
Advertising on Google doesn't do them any good because it doesn't matter if people come to their Web site, it's not how they get business. So there's going to be a whole set of new companies, like Groupon and Foursquare, that are going to unlock these local businesses that aren't even online today.