40 col TV do 600 €, kateri?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Gledala se bo digitalna kabelska, nekaj tudi DVD-ji in HD-ji, kaj naj vzamem? Nagibam se k Philipsu ( na enem starejšem LCD-ju mi slika zelo odgovarja), Samsungu, Sonyu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če ti prija Philipsov način prikaza barv imaš za ta budget 4xxx serijo, ki je že 100hz ( PMR = CMR Samsung ). Konkretno 40 pfl 4606

Lahko tudi načeloma 5xxx serija, ki je btw: za odtenek boljša ( dejansko je to lanskoletna serija 7xxx! ), dobiš jo za 550€ !

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.608
6.684
113
pri taščici
Čakam na novo akcijo leclerca. prejšnji teden bi dobil Samsunga D6500 za 730 evrov. vem da je izven tvojega budgeta.omenil sem jo zato ker se mi zdi pametna cena, in včasih dobiškaj podobenga pri leclercu tudi za tvojih 600

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Kmalu po novem letu so itak vsako leto akcije za nižje modele.
Sicer odvisno koliko je kaj zalog.
Nekaj je bilo prčkarij zaradi potresa (Samsung kolker je blo slišat minimalno, Panasonic je kar nekaj zamujal z nekaterimi plazmami v EU), nedavno je bilo precej poplav in se HDD dražijo. Če je morda kaj večjega prizadeto tudi v tem segmentu cene ne bodo šle klasično dol pred novimi serijami.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Jap, Philips mi je nekako najbližje, prikazano deluje, vsaj meni, še nekako najbolj naravno.

Sem malo raziskoval v tvoji smeri, prišel tudi na serijo 7xxx, ki ima tudi že ambilight...... je to ok zadeva? Pred časom sem pri kolegu gledal par minut, ima enega takega, le nekaj manjšega, pa se mi je na prvi pogled zdela kar zanimiva zadeva. Ne vem pa kako je gledanje tega na daljši rok.

Sicer to zadevo malenkost podraži, ampak morda pa bi se še malo stegnil do tja...... morda
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
7xxx je itak boljši. Boljši procesor slike, 400 Hz PMR, aluminijasto ohišje s alu podstavkom (!), internet brskalnik z googlom, dela. DLNA dela tako kot mora, preverjeno.

Glede ambilighta...same pohvale; je bila pred časom izvedena na globalni ravni anketa, kjer so spraševali ravno to; odziv na ambilight.
Rezultati niso bili presenetljivi; skoraj 90% ljudi ga občuduje (prav tako obiski) in od teh jih bo velika večina, ko bo kupovala drug tv izbrala spet tv z ambilightom. Imaš pa 3 vrste ambilighta; 7 serija ponuja "osnovnega", torej osvetljene vertikalne stranice.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Ja, tega ki ima samo vertikalne stranice osvetljene sem tudi sam videl in je na prvi vtis fajn, ne vem pa kako je ko sveti cel okvir oz. vem samo iz youtuba...... cena takega 40 colarja je verjetno že tam okoli 1k €? govorim na pamet
smile-1.gif

Približne cene zadev z ambilightom? Pojma namreč nimam o oznakah modelov, da bi sam iskal, tako da niti ne vem kje bi začel iskati
smile-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Dobra cena, ampak xxPFL74*6 serije so brez 3D funkcije.
Kot sma se že danes pogovarjala, dobiš za 1k EUR 42PFL7696H (4x3D očala) + bluray BDP5200 (Wifi) + Philips Living Colour lučko.
Bestbuy pomoje.