3D tiskalnki

ozaz

Fizikalc
5. mar 2010
198
32
28
Ciljal sem na fine tunning nastavitev supportov (razdalja med supporti in modelom, gostota pri stiku, kot pri katerem začne podpirati model...). Je pa s tem precej dela in bolj kot ne unikatno za posamezno kombinacijo tiskalnika in filamenta.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.719
8.097
113
Ja, to mi je poznano. Vsak model, ki je individualen in ga printam iz smole, je podprt tako, da za vsak support gledam, kje je, koliko me bo motil v postprocessingu, koliko je diameter stika (raje manj debelih supportov ali več tankih), naklon postavitve modela, da je lahko čim manj supportov in še vedno ne pride niti do "ukrivljanja" modela, kaj šele faila... Za vsako rezino druga pravila. Pa vendar, vse smole, ki jih uporabljam jaz, se lepo brusijo in polirajo.

Torej vprašanje ostaja - kako lepo, brez "štrcev" ipd obdelati PLA ali PETG filament. Ker brusi se ne lepo. Še škarjicami se ne pride na nulo. Kot rečeno, za službo ki to tok ni važno za te primere, ampak za hobi program. Sem si naprintala nekaj stvari, ampak me motijo te "ostrine" In hrapavi koti ipd...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
8.039
768
113
Samo fyi če bo še kdo naletel na tole težavo.
Nazadnje sem kupil orig Bambulab filament brez špule in sem ga prestavil na prazno špulo.
Med printanjem se mi je pa zgodilo tole (ni moja slika mpak ista stvar):
1762075486212.png

Kaj bom naredil s razsutim filamentom še ne vem ampak za v bodoče si bom naprintal en kup teh kajl:
1762075594949.png

• Všeč mi je
Reactions: Jabe