3d printer

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.128
113
Ima kdo ze kaj izkušenj, zadeve so pri nas vedno bolj popularne. Ker delam v podobnem okolju kjer mi je tale tehnika bolj kot ne znana. Sem se odločil da si omislim nekaj takega. Gledma modele Prusa i3.

Tisti ki imate izkušnje,kako se lotit. Nagibam se da bi kupil cel kit za 500 € do 600 € cenovno verjetno najbolj primerljivov štartu. Kakšne najb bodo komponente? itd.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Bistven del si pozabil, kakšen bo namen uporabe? (velikost in detajli izdelkov ki jih misliš pritat)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.128
113
kaj mislim printat? razne plastične kose,ki so doam v uporabi..gre bolj za edukativnost kot pa ne vem kakšno produkcijo. Gledam te 8 col izvedbe , mizice 200 x 200 mm za štart. Če bi ratala dejanska potreba po večjem, se bom potem ukvarjal s tem, ko bo že več izkušenj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Če misliš da se bo "hobi" razvijal in stopnjeval, potem si vzemi neko dobro modularno platformo na kateri boš lahko gradil dalje. Več ali manj je itak vse DIY, tako da moraš imet že v startu veliko smisla za "šraufanje" kar potem s pridom izkoriščaš za nadgranje!
grin1.gif

Sam sem se pred časom malce zanimal za to pa ugotovil da nimam časa za tak hobi. Pa če želiš karkoli resnega delat je 1k EUR res goli minimum, pod to mejo lahko delaš samo igrače. Zgornja meja je pa omejena z globino denarnice ...

Klemenst1

Zelenc'
29. jan 2014
3
0
1
Zdravo,

jaz vam predlagam, da pridete na brezplačno delavnico pogledati naš slovenski odprtokodni tiskalnik in lahko takoj vidite, kaj zmore, kako deluje, itd... Ta tiskalnik je del projekta RepRap, dobite kakovosten tiskalnik (20x20x20, komora, ogravana plošča- ABS, PLA, les, kamen, najlon, varianta gume, čokolada, glina,...) s podporo, nudimo in svetujemo tudi individualne delavnice, kjer pod našim mentorstvom 3D tiskalnik sestavite in kar je najbolj pomembno, se naučite 3D tiskalnik tudi uporabljat. Na individualnih delavnicah dobite naš know how (priprava na tisk, materijali, nastavitve,...) in lahko začnete doma takoj tiskati. Cena kita od 1000€. V soboto je že delavnica, tako da me lahko kontaktirate in dobite več informacij.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
in kaj to printaš?

Plastiko :D To ni moj osebni, kupljen je za potrebe srednje strojne šole. Dijaki/študenti gredo skozi celoten postopek objekt 3D skenirat, obdelat/spremenit in nato natisnit. Lahko pa da kako svojo zaključno nalogo namesto, da je samo na papirju pač natisnejo. Ker zadeva ni hudo draga se tiska vse živo, kar se zmislijo dijaki.

Zase sem pa naprintal nekaj polomljenih oz. izgubljenih kosov, rasbery pi ohišje ipd... Imam premalo časa se z njim ukvarjat, drugače bi se več igral. Za doma ga sigurno ne bi kupil. :D

Drugače pa to lahko tudi doma izkoristijo arhitekti, modelarji, umetniki, inovatorji ipd. Ta Creatr je kar konkreten izdelek napram reprap zadevam, pa je dost ugodna stvar če tako gledaš.

Klemenst1

Zelenc'
29. jan 2014
3
0
1
Vseeno vas vabim na brezplačno delavnico, ki bo 1.2.2014 (sobota) v prostorih CDI Univerzum-a, na Grošljevi 4 v Ljubljani. Smo ravno včeraj dobili enega cenejšega na servis in vam svetujemo, da resno premislite in preverite, kaj boste dobili za 500€. Več na http://www.3d-tisk.si/.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
A je tale vaš 3D Inovator "vaporware" ali zakaj ni nikjer nobene slike tega 3d tiskalnika?

Podobne teme