36 let zavrača vse službe pa vseeno dobi 1000€ soc

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
http://cekin.si/clanek/kariera...ne-podpore.html

Komentarji:
carlo38
13.11.2010, 15:19.

Tudi jaz poznam enega takega.
Bolnik z astmo navidezno seveda, si je zrihtal , da je upokojen, pa je star 38 let.
Sedaj že vrsto let fuša okoli zidarskim poslom, pa vdihuje prah pa apno, pa mu nič ni.
težek blefer, mi ga pa plačujemo in še marsikoga drugega. Tisti ko pa res ne mora delat, ga pa silijo delat.

3n3n3n
13.11.2010, 12:34.

in kaj je to takega...imam soseda, ki je na spizu kot invalid je pa si popolnoma sam s svojimi golimi rokami zgradil hišo...težki invalid ni kaj

NEneslovenc
13.11.2010, 15:18.

3n3n3n

to je še ok,
jest sem mel soseda, ki je invalidsko upokojen, zdrav k vidra,hiše si pa ni zgradil sam ampak mu je karOpbčina dala socialno stanovanje, kul A NE

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

moja soseda je bila praktično odkar pomnim na socialni, leta in leta... delovne dobe pri 55 letih ima morda 5 let, nikoli je nič niso vprašali, če kaj misli delat oz. karkoli spremenit, enostavno so ji leta in leta dajali socialno podporo. zraven je še malo zaslužila na črno, tako da je kar solidno živela ves čas. položnic pa tudi ni plačevala, ko se jih je nabralo za nekaj mesecev jih je nesla na CSD in so jih oni plačali
cheer.gif

zdaj so jo invalidsko upokojili, verjetno je dobila preležanine
priden.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Iz tega tvojega spisa se da ugotovit, da če je delala na črno in ima preležanine ... da se je sigurno ukvarjala s ... prostitucijo?

grims-1.gif

ON: a je tale v naslovu od svizca žlahta? zavijata čokolade?
evil.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Za žensko je relativno izi prelenarit skozi lajf...Najde frajerja s kešem in je to to.

Ali pa najde revnega frajerja, pa naredita 3 otroke in živita od socialne in otroških.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Logično, da boš raje živel od socialne pomoči, pa še kakega mulca morš imet pa si zmagal.
Seveda se ti pa zdi blesavo, da bi sploh delal, če imajo nekateri z univerzitetno izobrazbo plače okoli 500 €. Nekdo pa nič ne dela, samo 2 ali 3 otroke ima, pa dobi toliko od države. Pa praktično ne dela nikjer, in če je še pameten ima še nekaj živine in zemlje, pa se lahko skoraj bolje preživi, kot marsikdo ki ima redno zaposlitev.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ja samo, kaj ti misliš, da je to nek kul lajf, 500 socialnih doklad pa 3 pamži?

Pa še, ne poznam nikogar z univerzitetno, ki ima samo 500..

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Poznam možakarja k vleče socialno že leta in leta pa sam jamra kako mu država nč ne da in pobira davke a dobija slabih 700€ pomoči (+kao neki invalid 3.st.) a vrjemte mi močnejši od večine ljudi njegovih let. (parkrat sva šla z skupnim kolegom pomagat pr selitvah)
Aja, ima pitbulla kateri ima boljše obroke kot večina "celavcev" v Slo.
bonk.gif

Kr neki...
cry12bpy.gif

LP.S

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

A je to nek kul lajf, ko delaš 8 ur in dobiš 500 €, ko lahko dobiš socialne 500 €, pa še lahko imaš vrt, njivo, kakšnega prašiča, kravo, pa se lepo preživiš. Poznam takšne primere. Res, da ne živijo na veliki nogi, ampak gredo skozi mesec bolje, kot marsikdo z mizerno plačo. Res pa velja, da moraš biti malo priden in ti delo ne sme smrdeti.

Moja dela na zavodu, pa mi je sama povedala, da jih veliko pride z univerzitetno izobrazbo na zavod in ko zahtevajo nadomestilo za brezposelnost in vidi da imajo po 600 -700 € plače. Udbovci in JNAjevci pa za manj zahtevna dela imajo po 1000 € minimalno
10.gif
. Jaz za 700 € sploh ne grem delati, pa če bi že mogel iti, bi delal kot da se mi za vse skupaj je*e. Jaz z uni izobrazbo bi delal za 700 €, tam v isti pisarni bi pa mogoče nekdo drug z poklicno šolo delal za 650 €.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

A je to nek kul lajf, ko delaš 8 ur in dobiš 500 €, ko lahko dobiš socialne 500 €, pa še lahko imaš vrt, njivo, kakšnega prašiča, kravo, pa se lepo preživiš. Poznam takšne primere. Res, da ne živijo na veliki nogi, ampak gredo skozi mesec bolje, kot marsikdo z mizerno plačo. Res pa velja, da moraš biti malo priden in ti delo ne sme smrdeti.
Moja dela na zavodu, pa mi je sama povedala, da jih veliko pride z univerzitetno izobrazbo na zavod in ko zahtevajo nadomestilo za brezposelnost in vidi da imajo po 600 -700 € plače. Udbovci in JNAjevci pa za manj zahtevna dela imajo po 1000 € minimalno
10.gif
. Jaz za 700 € sploh ne grem delati, pa če bi že mogel iti, bi delal kot da se mi za vse skupaj je*e. Jaz z uni izobrazbo bi delal za 700 €, tam v isti pisarni bi pa mogoče nekdo drug z poklicno šolo delal za 650 €.

Če si na socialni z razlogom da mora nekdo za isti denar delat, ti po vsej verjetnosti delo smrdi
smirk-1.gif
Tudi če si doma kaj pridelaš ali fušaš še ne pomeni, da si priden ampak da ne plačuješ davkov in gre vse v tvoj žep.
Najlažje je lepo shajat čez mesec s pomočjo kmetije/fušanja, na stara leta pa jokat kako država ne omogoči dobre pokojnine. Pa še se najdejo taki, ki dobivajo več denarja, kot pošteni delavci s polno delovno dobo....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.413
5.690
113
po drugi strani maš pa ljudi ki so se poškodovali na delovnem mestu in od takrat dalje gre samo še navzdol zdravje. so par let pred upokojitvijo. radi bi delali pa nemorejo ker zdravje jebe. na invalidki pa rečejo da je vse ok. ta isti človek ima eno nogo relativno neuporabno za kaj drugega kot hojo po ravnem. zaradi dolgega ležanja med zdravljenjem je prišla še sladkorna v kar hudi obliki. posledično problemi z križem. ampak za invalidsko je ok ni primern za invalidsko.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Socialne bo morali bolj "natančno" dajati in ne vsakomur. Nekdo ki konča šolo, živi pri starih, dobi vse od jesti, piti, avto mu kupijo, tankajo...., takemu socialne ne bi dal, da bi lumpal okoli na račun ljudi kateri pošteno delajo...
Če pa že dobiva socialno pa naj gre vsak dan 2 uri nekaj delat za javni interes, da ne pozabi delat!
In vsi grejo študirat, konča 7 stopnjo pa misli da bo mel takoj 2 jurja plače... veliko jih je padlo na realna tla, ko se jih "sanje" niso uresničile.

RATM

Zelenc'
15. apr 2009
6
0
1
Vzgajanje otrok je delo. Zelo družbeno koristno delo. Definitivno bolj kot prodajanje megle po telefonu.

Bela smrt tudi Slovencem trka na vrata.