32-bitni proti 64-bitnim windows

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
ker bom kmalu spet nadgradil mašino in menjal plato, diske,..ter na novo inštaliral sistem, razmišljam da bi menjal 32bitne windowse z 64bitnimi, predvsem da bi lahko dodal več ram-a v mašino, me zanima vaše mnenje in praktične izkušnje uporabnikov 64bitne viste
nekaj sem že bral po netu, da je največja prednost več ramov (praktično neomejeno) nič pa ne piše o kakšnih slabostih, oziroma ker je večina programov 32bitnih kako se obnašajo
za gonilnike ni problem, ker nimam nekih eksotičnih komponent in so na netu
vsako mnenje dobrodošlo..
wink-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
ne vem kaj te sploh zadržuje na 32 bitnih?

Jaz uporabljam xp-64 že 2 leti brez problema. Če že imaš 64 bitni procesor ga potem tudi uporabi, čeprav do sedaj to podpira imalo aplikacij, vendar se bo stanje s časoma verjetno popravilo. Če že ne zaradi drugega, zaradi rama, kot si že sam omenil, seveda če imaš potrebo po tem

edit: še glede aplikacij... do sedaj še nisem naletel na kakšno ki ne bi delala zaradi 64 bitnega sistema. Če pa že je kakšna, obstaja ponavadi tudi 64 bitna verzija.

Nazadnje urejeno:

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
uporablam visto x64

problemi:
x64 extensni delujejo samo v x64 aplikacijah. Primer....daš gor x64 daemon tools, x64 awx tool (desni klik za daemon tools)....na desni klik v total commanderju se ne prikaže (ker je total commander pač x86)

drugača mi pa zaenkrat vse dela

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v službi imamo eno mašino s 64bitnimi xp-ji in do sedaj samo en program ni deloval, pa še ta je bil kr zlo stara cerzija tega programa. vse ostalo deluje normalno.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
no koliko sem še dalje prebral v enem članku je v bistvu največji problem z gonilniki, ki jih še vedno ni za veliko naprav, če pa so pa v glavnem priporočajo menjavo na 64bitni sistem, ker lahko samo pridobiš, problema pa naj ne bi bilo z 32bitnimi programi, še te hitreje poganja (ko/če imaš več ram-a v mašini)