Danes mi je, med tem ko sem speljeval, avto grobo crknil in prižgala se je lučka za ESP. Računalnik je pokazal ESP/ASR Not functioning in avto ni hotel več vžgat. Motor sicer zavrti ampak ne požene. Veliko nisem sprobaval, ker lahko verjetno še bolj poškodujem, če ga poskušam na silo vžgat. Vmes se mi je pojavila tudi lučka, da je sovoznikov airbag deaktiviran, čeprav ni bil. Ko sem avto ugasnil in dal kontakt, je ta lučka ugasnila. Zato sem predvideval, da je mogoče kje kakšen stik ali kaj in sem izklopil akumulator, pa nič boljše. Opazil sem tudi, da ko je v kontaktu se sliši zunaj nek piskajoče brenčeč zvok.
Avto ima 200k kilometrov, redno servisiran. Pred kratkim mi je začel vztrajnik piskat, kar sem nameraval zamenjat. Je lahko to?
Aja, ESP sem poskušal izklopit z gumbom na armaturi, pa nima nobenega efekta. Ampak to se verjetno lahko samo pri prižganem avtu naredi?
Hvala
Avto ima 200k kilometrov, redno servisiran. Pred kratkim mi je začel vztrajnik piskat, kar sem nameraval zamenjat. Je lahko to?
Aja, ESP sem poskušal izklopit z gumbom na armaturi, pa nima nobenega efekta. Ampak to se verjetno lahko samo pri prižganem avtu naredi?
Hvala