25 maj izlet

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Ideja je sledeča.
Z ženo preživeti 25 maj tako, kot smo sanjali življenje v moji mladosti, pa stvari žal niso bile dosegljive. Verjetno se še spomnite, kak smo opazovali švabe na cesti, ki so se v kolonah vozili na Jadran.
Torej:
- Najeti športni avto - cupe od mustanga nekaj dalje, lahko porš, jaguar... Ni pa namenjeno, da bi z njim preizskušal meje voznih zmogljivosti, ampak zgolj za izpolnitev želja. Lahko tudi kabriolet. (kdo to izposoja)
- Smučanje na vodi (za čolnom) verjetno Vrbsko jezero, Portorož (kje)
- Vsaj eno uro preživet za igralnim avtomatom (fliperji oz 'marjanca') kje to še imajo ?
- Piti gazirane pijače iz pločevink.
- Sladoledi razno razno (ježki in korneti iz ljubljanskih mlekarn odpadejo, čeprav so mi sedaj najboljši)
- Basati se z milka čokolado z velikimi lešniki
- poslušati glasbo iz 80 let (Blondie, Smoke, Boey M, Abba, Samanta Fox, ...? ideje)
- Dan zaključiti v nekem hotelu z lepo teraso s pogledom na sončni zahod (piti kako dobro pijačko in cigarete - kaj priporočate ker tega ne konzumiram ravno veliko - občasno in čist mal)
- Mogoče zabaviščni park Gardaland, Dunaj.
- Mogoče obisk kake trgovine(še neobnovljene) v kakšnem kampu na jadranu (ki bo zaradi začetka sezone še vsa izpraznjena) - to bi bilo mogoče malo za obujanje starih časov (čeprav me to utesnjuje).

Na nek način bi želel zbežati od 'pionirčkomanije'

Zbiram ideje in predloge. Za letos je budget 1000€

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
V hofer v celovc jo pel. Najcenej.
grin1.gif

Sicer pa se jest iz pionirskih časov ne spomnim smučanja na vodi, milke z lešniki (prej kakšna gorenjka al pa kinder jajca v uni bajti
smile-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Nočm obujat nostalgije, ampak živet 'otroške-mladostne' sanje.
Torej. 30 do 40 let nazaj smo bli s tastarimi na morju v kampu. Seveda smo pršli s starim fičkom (fotr, mt pa trije otroc na zadnjih sedežih, na strehi pa šotr). Opazovanje s plaže, kako nekatiri za čolni smučajo na vodi je bila čista fantazija. Da bi sam kdaj to doživel pa znanstvena fantastika. Enkrat v celem dopustu smo si privoščl kosilo v restavraciji, ki je bil vrhunec dopusta.

Skratka vikend bi želel preživet, tako kot v najbilj norih sanjah mojega otroštva - mladosti.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Nočm obujat nostalgije, ampak živet 'otroške-mladostne' sanje.
Torej. 30 do 40 let nazaj smo bli s tastarimi na morju v kampu. Seveda smo pršli s starim fičkom (fotr, mt pa trije otroc na zadnjih sedežih, na strehi pa šotr). Opazovanje s plaže, kako nekatiri za čolni smučajo na vodi je bila čista fantazija. Da bi sam kdaj to doživel pa znanstvena fantastika. Enkrat v celem dopustu smo si privoščl kosilo v restavraciji, ki je bil vrhunec dopusta.

Skratka vikend bi želel preživet, tako kot v najbilj norih sanjah mojega otroštva - mladosti.

Z nasveti žal ne morem pomagati. Želim pa, de zares preživita in doživita lepe male počitnice.
Pa srečno na poti
zmaga.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz bi na ta datum predlagal najprej obisk Kumrovca (to je najbolj pomembno na ta datum), sprehod po selu, potem pa premik do Krapine, ogled jame in muzeja, potem kopanje v Krapinskih toplicah, nato premik v Stubice, ogled muzeja in hiše od Gubca, lahko greste še v Stubiške toplice, če se v Krapinskih niste dost nakopali. Hrvaško Zagorje je kar zanimivo, folk pa skor tko govori, kot pri nas.
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jaz bi na ta datum predlagal najprej obisk Kumrovca (to je najbolj pomembno na ta datum), sprehod po selu, potem pa premik do Krapine, ogled jame in muzeja, potem kopanje v Krapinskih toplicah, nato premik v Stubice, ogled muzeja in hiše od Gubca, lahko greste še v Stubiške toplice, če se v Krapinskih niste dost nakopali. Hrvaško Zagorje je kar zanimivo, folk pa skor tko govori, kot pri nas.
smile-1.gif

Močno dvomim. da so to počeli nemški turisti v času Jugoslavije.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
smile-1.gif
ne-ne-1.gif

čim manj in čim dlje od jugo simbolov. Bo že to dost hudo, ko bodo vsi po fejsbuuku limal fotke s pionirčkovo kapico.

I

Izbrisan uporabnik #488

Daj ji jurja in jo naženi v nakupovalni center.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Zanimivo
grin1.gif

Kakor se pa jaz spomnim sivih časov, smo pa otroc imel polne riti sladoleda v bosnašport šotoru, tastari polne rit pira, z jadrnicam in hrenovkam na Tomos 4 motor smo se vozil dagnje nabirat, medtem so se pa švabi z 2x BMW + prikolica (vsako daljše od 5m) najedli paštet in se umaknili v prikolice, ker je pri nas po čevapčičih dišalo.

Starši pa same delavske plače. No, pa uživajta svoje sanje, nam se je izgleda boljše izšlo, pa smo iz Gorenjske
nahrung002.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
smile-1.gif
ne-ne-1.gif

čim manj in čim dlje od jugo simbolov. Bo že to dost hudo, ko bodo vsi po fejsbuuku limal fotke s pionirčkovo kapico.
Pol pejt pa v Romunijo ali Bolgarijo, tam boš lahko car, kot so bili pred 30+ leti pri nas švabi.
smirk-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Slab predlog. Tam je carjev že več milijonov, takih kakršna jaz in mogoče ti, nikoli ne bova. Izgleda, da še nisi bil tam.