24V AC - 220V DC pretvornik za napajanje laptopa

breza89

Zelenc'
2. dec 2008
15
0
1
Zanima me kakšen pretvornik moram imeti za napajanje računalnika v tovornjaku. Kakšna mora biti najvišja in stalna izhodna moč? Ali mora biti čisti ali kvazisinusni ter z softstartom? Prosil bi tudi za kakšen link. Hvala!

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Za tovornjak si vzemi to, vklopiš direktno na 24 V izhodno moč nastaviš enako kot ima računalnik (verjetno 19V) in to je to.

breza89

Zelenc'
2. dec 2008
15
0
1
Ja samo jaz bi rad imel tudi za kaj drugega, glede na to da za to ceno, mogoče še dam malo zraven, dobim pretvornik.

breza89

Zelenc'
2. dec 2008
15
0
1
Sej ko bi stal bo računalnik na baterijo lavfo, ko bi pa vozil bi se mi baterija polnila, ce bi mi pa napetost akumulatorja padla pa se pretvotnik izklopi in bi takrat prižgal tovornjak, pa bi se mi napolno nazaj,

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Takšen pretvornik 12/220 ti tudi baterijo sprazni v parih urah.

Praktično ni razlike ali laptop priklopiš na pretvornik 24V -> 230V v katerega priključiš še napajalnik od prenostnika ali pa kar direktno na napajalnik, ki pretvori 24V -> 19V (oz. koliko pač potrebuje prenostnik). Poraba bo enaka temu, kar porabi prenosnik. Res je da če imaš ves dva pretvornika namesto enega, bodo izgube nekoliko večje, ampak mislim da lahko to praktično zanemariš.

@prvi: če boš priklapljal še kakšne druge 230V naprave, potem je smiselno kupiti pretvornik iz 24V -> 230V, sicer pa je itak vseeno

breza89

Zelenc'
2. dec 2008
15
0
1
Ja sej če že kupujem pol bi kupo pretvornika, da bi lahko pol še kaj drugega gor priklopo. Zanima pa me kakšnen mora biti, kot sem že napisal v prvem postu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Laptop itak pretvarja izmenični tok nazaj v enosmernega, tako da mu je praktično vseeno ali je sinusoida ali ne. Probaj pogledati kaj bolj kvalitetnega, ker jaz osebno bi se kitajskih pretvornikov izogibal.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Službenega sem kupil v delkotu (btc), privat pa v šparu. Oba delata ko šus, gledaš pa mal na porabnike, ampak glede na to, da že iz cigaretnega užigalnika dobiš do 150W, bo za prenosni PC več kot dovolj, če vzameš nekje med cenejšimi. V vsakem primeru, bo lahko obratoval le med potovanjem, tako, da poskrbi za avtonomijo baterije PCja, glede na to, da zna večino novejših vozil kaj hitro pojamrat (zaščita baterije vozila). No pa veselo popotovanje
zmaga.gif

Edit: Sicer sam uporabljam avtomobilske ampak zate bo več kot primeren prvi , če pa rabiš med vožnjo še za štedilnik pa vzameš zadnjega ampak ga nisem pa testiral
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Kupi vsaj 300W takega ki se mu ventilator vklaplja samo ko je to potrebno- ob močnejši porabi.Sam imam Belkina 12V ki mu ventilator stalno nabija, ter E-300-24 Izzy Power 24V.Slednji mi je BP gnal laptop,SaTv .Dobiš ga TUKAJ