205W v pohodništvu?

JanezB1

Zelenc'
4. mar 2009
17
0
1
Imam Nuvi 205w z naloženo ADRIA-R.
Razmišljam, da bi Garmina uporabljal tudi za pohodništvo in edino kar piše v tej zvezi v navodilih je, da moram prestaviti na »Pedestrian mode«.

Problem vidim, da imam zanj zaprto torbico (ob pasu). Predvidevam, da od tam ne bo mogel imeti povezave s sateliti in razmišljam ali ima sploh smisel uporabljati ga za pohodništvo.

Prosim za ideje, kako ga lahko najbolje izkoristim in LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Signal normalno vleče v tudi zaprtem žepu jakne, nahrbtnika itd.
smile-1.gif
torej ni bojazni če bo v torbici...
Le baterija pri tem modelu bo držalo le par ur, kar je preskromno za resno pohodništvo.

Jaz drugače model 205 (brez w) uporabljam na krajših turah, baterija drži 4 ure, drugače pa imam Oregona.

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
205W dela fino v pohodniške namene, s tem da moraš inštalirati topografsko karto. Na njej je ogromno planinskih in drugih objektov, planinskih poti, gozdnih cest, znamenitosti,... Jaz imam štekani kar Adria route in topografsko istočasno in dela superca.

Svetlost ekrana med pohodništvom naštimam na minimalno zato da varčujem z baterijo, pojačam pa jo samo takrat kadar vzamem navigacijo v roke. Preostali čas pa mi v žepu riše opravljeno pot pohoda. Nekaj se še da privarčevati na energiji, če v času hoje ko je vklopljen v žepu, na ekranu ne riše zemljevidov, temveč ga pustiš v tistem osnovnem meniju. Ko ga vzameš v roke, pa prešaltaš na zemljevid.

lp

Podobne teme