2012 Ford Focus Karavan 2.0 tdci Titanium

mlinar

Pripravnik
21. jan 2008
106
-3
18
Howdy

resno se poigravam z nakupom omenjenega vozila, saj se mi zdi veliko avta za tak denar. Ker s Fordi nimam nekih blaznih izkušenj, bi lepo prosil za odgovore/mnenja na sledeče zadeve:

1. So kakšne znane težave z motorji (140 KM) in kaj pomeni prevoženih 150.000 km?
2. Kakšne druge znane težave?
3. Kakšna je kvaliteta izdelave, se po 100.000 km in več pojavljajo kakšni črički in podobno?
4. Avto mi je zanimiv tud zaradi številnih varnostnih sistemov (branje znakov, emergency breaking, radarski tempomat, lane assist,...). Ker avtov ne kupujem zelo pogosto, ampak jih "zvozim do konca", je po letih uporabe za pričakovati izpade in posledično astronomske stroške le-teh sistemov?
5. Kako se obnese avtomatski menjalnik?
6. Karkoli drugega vrednega omembe...

Za pametne odgovore se vam vnaprej zelo zahvaljujem.
zmaga.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljen,

Pri hiši imamo točno tak avto z prevoženimi 180.000 kilometrov. Avto ima avtomatski menjalnik. Razen rednih servisov in menjave ksenon žarnice niti ene težave. Čričkov ni, pa se dostikrat vozi po makedamu.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
tdci je peugeotov hdi motor.HDi večinoma lepo tečejo , ni nekih neljubih dogodkov, tko da po moje bi tudi tdci moral lepo tečt. Če kaj crkne na avtu mej črn fond....kosi znajo bit svinjsko dragi

V bistvu so kosi zelo poceni. Dobi se veliko Motorcraft delov, original deli za starejsa vozila FORD. Res pa je, da semo imeli do sedaj samo redne servise. Pa enkrat se mi zdi, da smo na predlog serviserja olje v menjalniku menjali.

mlinar

Pripravnik
21. jan 2008
106
-3
18
Hvala za odgovor. Edino kar me moti je "plastično-vesoljska" konzola. Sem bolj pristaš čistih linij in minimalizma. Ampak bo za preživet.
wink-1.gif

Motor deluje na papirju dokaj prožen, je temu res tako?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Motorji so kar ok. Sicer ni ravno varčen, ampak...
Če menjalnik ni bil 100% preverjeno ustrezno servisiran, se ga ne dotikaj.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik mlinar pravi:
Hvala za odgovor. Edino kar me moti je "plastično-vesoljska" konzola. Sem bolj pristaš čistih linij in minimalizma. Ampak bo za preživet.
wink-1.gif

Motor deluje na papirju dokaj prožen, je temu res tako?

Res je. Poraba pa od 4 pa do 8. Odvisno od vožnje. Avto se dobro pelje in ima dovolj moči. Tudi menjalnik je super. resnega na servisiranja mislim, da celo ni predpisanega. Mi smo enkrat preventivno menjali olje.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ

Kako pa je s kvaliteto Powershift menjalnikov?
Kako deluje v praksi...cuka kot bivši DSGji al nekaj v smislu uglajenega delovanja kot pri BMWju?
thnx
lp

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Nič ne cuka, čist uredu dela.

Samo redno menjat olje v menjalniku vsakih 60.000km, čeprav eni trdijo da ni predpisano.
Menjava pride cca. 250eur.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Nisem na tekočem..a točno za ta avto, se mi zdi da je cena kar bogata..konec koncev gre za rabljen voz ranga 'golf' velikostnega razreda?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Vem, da ni poceni. Ampak ima res vso dodatno. Cena novega po ceniki z popustom pride nekaj čez 32.000 EUR. TA pa je star pol leta, brez ene same praske.

Kar se tiče Golfa, sem ga peljal. Stvar okusa, ampak meni se ta avto pelje bolje in tudi menjalnik lepše prestavlja.

ST-sem tudi probal. Super, edino pogrešam, ker ne obstaja z avtomatskim menjalnikom. Pa tudi če to kupim bo moja takoj vedela, da sem sebi kupil igračo. :)