200GB prek mobitel instant neomejeno v enem mesecu

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ja, v zadnjem mesecu sem se lotil snemanja torrentov. Stvar napram mojemu prejšnjemu dostopu (1MB) leti (zdaj sta 2 MB, prižgano je pa lahko 24 h/dan).

V enem mesecu snel okoli 40 DVDjev filmov. Lahko pričakujem, da me mobitel odklopi? Prenos je resda neomejen, ampak sem npr. za paket povezani 77 naletel na pogoj "ob normalni uporabi v Sloveniji". Nekaj takega. Je mogoče tudi kaj takega kje za neomejen paket (čeprav nisem našel).

Kaj menite? Me lahko skinejo?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če ti bodo rekli, da moraš normano uporabljat, jih vprašaj, koliko je za njih normalno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Pa delajo lepo torrenti ? Ker pred časom sem zasledil, da so na mobitelovem internetu vsi dohodni porti zaprti (kar pa ni dobro za P2P).

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
danes se mi je v petih urah DVD snel. Snemam iz partisa, povprečno vleče dol z hitrostjo 200 kb/s! kar se mi zdi za tako povezavo na takem kraju več kot v redu.

@cash: ja, bi bilo fajn, če bo kaj takega, da se objasni. Itak bi me pa najprej moral opozorit

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ko se bo količina leecherjev v Mobitelovem omrežju dovolj dvignila, da bo omrežje pokleknilo, bodo itak vklopili packet shape-ing in privili pipico leecherjem.
Radio, sploh pa jajca od UMTSa, nikoli ne bodo konkurenčna dratu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
UMTS je jajca? Kaj je pa potem zate GSM? Spermij?
rolleyes-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
zavedam se, da ima vsaka bazna postaja svojo pasovno širino oz. bandwidth na voljo. Najbrž me rešuje to, da sem na taki lokaciji, na kateri najbrž (najbrž) ni preveliko drugih uporabnikov takšnega dostopa.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:

Radio, sploh pa jajca od UMTSa, nikoli ne bodo konkurenčna dratu.

In zakaj naj bi bil UMTS konkurenca dratu? Niti slučajno ni temu namenjen.
rolleyes-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:

Nekateri se pač tega ne zavedajo. In pričakujejo preveč.

S tem se strinjam. Sem že doživel, da so se ljudje pritoževali, ker ni vleklo z 7MB/s
bonk.gif

Meni je sicer neprecenljivo. Zaradi dobre ponudbe (zraven dobil notebook za 150€), zaradi mobilnosti (internet praktično povsod kjer je signal), pa še hitrejša povezava je, kot sem jo imel doma!

HSDPA FTW
zmaga.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pa delajo lepo torrenti ? Ker pred časom sem zasledil, da so na mobitelovem internetu vsi dohodni porti zaprti (kar pa ni dobro za P2P).
Delajo. Preverjeno
evil.gif

Žice so seveda boljše, toda ko ti vsak ADSL ponudnik napiše, da "priklop ADSL zaradi tehničnih omejitev TS ni mogoč", ti ne preostane kaj drugega
uf-1.gif